Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
DOŽIVETJE Z BERNINA EXPRESS - 4 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu***dvoposteljne sobe, 3 x polpenzion, vožnja z vlakom po trasi Bernina express, plovba z ladjico na otok jezera Iseo, ogled čokoladnice Alprose, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
Odhodi:
26.4., 1.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 410 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 12 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1.dan: SLOVENIJA – BRESCIA – ISEO večerja, nočitev Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Za nami bodo Benetke in Gardsko jezero in hitro bomo prispeli do mesta Brescia. Tam nas čaka kratek ogled mesta, kjer bomo občudovali rimski forum, kapitol, staro katedralo, trg Pavla VI., trg Palazzo della Loggia z mnogimi arkadami, stolpom in astronomsko uro. Po ogledu si bomo vzeli čas za osvežitev, nato pa se bomo odpravili proti jezeru Iseo, ki je šesto največje italijansko jezero in domuje največji evropski jezerski otok Montisola. V eni od vasice ob jezeru se bomo ustavili, se vkrcali na ladjo in odpluli na otok. Tam bomo obiskali ribiško vasico pod mogočnim gradom. Po vrnitvi na obalo bomo nadaljevali vožnjo ob jezeru, prečkali 1181 m visok prelaz Aprica in prispeli do kraja nočitve. Tam se bomo namestili v hotelu in se prvič družili ob večerji. Nočitev. 2. dan: BERNINA – ST. MORITZ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku nas čaka vožnja do mesta Tirano, kjer se bomo vkrcali na vlak in se podali v Švico. Pot nas bo vodila po delu slavne proge Bernina Express, ki je od leta 2008 uvrščena na seznam UNESCO. Ta edinstvena proga povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur, ter vodi preko 196 mostov in skozi 55 predorov. Naša vožnja nas bo popeljala po enem izmed najatraktivnejših odsekov, prek gorskega prelaza Bernina, kjer bomo dosegli najvišjo točko na postaji Ospizio Bernina, ki se nahaja na nadmorski višini 2253 m. Tu bomo izstopili in se odpravili raziskovat čarobni St. Moritz, priznano mondeno turistično središče. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah, uživali v pogledu na jezero, si vzeli čas za osvežitev in kosilo. Nato bomo nadaljevali z avtobusom po čudoviti panoramski cesti do kraja, kjer bomo prenočili. Večerja in nočitev. 3. dan: COMO – LUGANO – ITALIJA zajtrk, večerja, nočitev Zajtrk nas bo okrepil za pot do slikovitega jezera Como in istoimenskega mesteca. Jezero Como velja za eno najlepših in najbolj raznolikih jezer, z mnogimi zalivčki in prijaznimi vasmi. V mestu Como, ki je bilo od nekdaj znano po proizvodnji svile, se bomo sprehodili po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Dopoldanska kavica bo vtis o mestu še podkrepila, nato pa bomo nadaljevali pot v Švico, kjer bomo obiskali čokoladnico Alprose, največjo proizvajalko švicarske čokolade. Polni sladkih zalog se bomo odpravili v mesto Bellinzona, najbolj italijansko mesto v Švici, ki se nahaja pod mogočno trdnjavo, danes pod zaščito UNESCO. Po ogledih se bomo vrnili v Italijo, poiskali hotel in se ponovno družili na večerji. Nočitev. 4.dan: SIRMIONE – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali pot do slavnega Gardskega jezera, kjer se bomo ustavili v vasici Sirmione. Sprehodili se bomo skozi živahno jedro, si vzeli čas za osvežitev in nadaljevali pot proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
460 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 45 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 89 €
tel: 02/228 25 20