Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Dvorci Madžarske in Budimpešta - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v restavraciji, 1 x večerjo v čardi, zunanje oglede po programu, predvidene vstopnine (dvorec Keszthely, Cerkev sv. Andreja, t. i. Muzej marcipana, palača Godollo, palača družine Brunzsvik), vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
2.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 330 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–KESZTHELY–TIHANY večerja, nočitev Na pot se bomo podali v jutranjih urah. Panonski svet naše sosede bosta kmalu popestrila Blatno jezero in gričevnat svet Bakonskega gozda na njegovi severni strani. Na zahodnem robu jezera, v Keszthelyju, se bomo ustavili in obiskali palačo Festetic, ki se ponaša s čudovito knjižnico. Biser »madžarskega morja« pa je gotovo polotok Tihany, kjer je idilična vasica, ki ne ponuja samo odličnega golaža, ampak tudi čudovite keramične izdelke, pletene košare Ogledali si bomo tudi Cerkev sv. Andreja. Po ogledu se bomo odpeljali do kraja namestitve in se nastanili v hotelu. Nastanitev v hotelu, po krajši osvežitvi pa se bomo odpravili do ene izmed kleti, kjer bomo dan zaključili ob dobri večerji. Nočitev. 2. dan: SZENTENDRE–GODOLLO–BUDIMPEŠTA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpravili do naselja Szentendre, ki so ga v begu pred Turki poselili Srbi, Grki in Dalmatinci. Specifična arhitektura mesta še vedno navdihuje številne umetnike, očarani pa bomo tudi mi, ko bomo obiskali t. i. Muzej marcipana. Vožnjo bomo nadaljevali do bližnjega mesta Godollo, kjer stoji ena najpomembnejših madžarskih palač, dvorec Kiraly, imenovan tudi dvorec cesarice Sissi, saj ji je nekaj časa služila kot počitniška rezidenca, kot dom pa tudi številnim ogrskim in avstrijskim veljakom. Nato se bomo odpeljali v Budimpešto, kjer bomo spoznali Trg herojev, Štefanovo cerkev, parlament Za krajši čas se bomo ustavili na Citadeli, od koder je lep razgled na mostove, ki povezujejo oba dela, Budim in Pešto, v celoto. Nastanitev v hotelu. Večerja bo tokrat v tipičnem lokalu »čarda« s folklornim programom. Nočitev. 3. dan: BUDIMPEŠTA–MARTONVASAR–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali na “Grajski hrib” in si ogledali Matjaževo cerkev, Kraljevi grad, Ribiško trdnjavo Po ogledih se bomo zapeljali v mestece Martonvasar, kjer stoji ena najlepših neogotskih palač Madžarske. Dvorec družine Brunzsvik obkroža velik park v angleškem slogu z jezerom in otočkom, na katerem vsako leto potekajo koncerti Beethovnove glasbe. Prosti čas bomo izkoristili za ogled vrtov in Beethovnovega muzeja. Nadaljevali bomo z vožnjo ob Blatnem jezeru proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
380 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 69 €
tel: 02/228 25 20