Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
FIRENCE IN MICHELANGELLO - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, vstopnino v vrtove Boboli, vstopnino v Medičejsko kapelo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
26.4., 30.4., 3.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 299 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina (12 €) Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE nočitev Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo peljala mimo Benetk do Firenc, rojstnega kraja renesanse, Michelangelovega Davida, Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo do Cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Cerkev, ki je bila seveda v lasti družine Medici in na njihovo pobudo je slavni umetnik ustvaril projekt Nove zakristije. V njihovi grobnici pa ustvaril čudovite marmorne skulpture. Ustavimo se na Stolničnem trgu, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se dviga 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu in so simboli Firenc. V katedrali je vse do leta 1981 bilo njegovo delo Pieta Bandini, ki so jo prenesli v katedralni muzej. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi. Včasih je trg krasil znameniti »David«, sedaj prenesen v galerijo Academia, v palači pa se nahaja eno pomembnejših kiparskih del Genij Zmage. Spustili se bomo ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od leta 1593. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. Vožnja do predvidenega hotela. Nastanitev. Nočitev. 2.dan: FIRENCE zajtrk, nočitev Po okusnem zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem čarobnih ulic Firenc. Z doplačilom si boste lahko ogledali prestižno Galerijo Accademia, kjer boste lahko občudovali umetniška dela, ki so oblikovala renesanso, tudi originalnega Davida. Pot nas bo nato vodila do palače Bargello, nekdanje sodne palače, ki je sedaj muzej, bogat z renesančnimi kiparskimi mojstrovinami, vključno z deli Michelangela. Naše potepanje po Firencah bomo nadaljevali v živahni mestni četrti Oltrarno, kjer si bomo v cerkvi San Spirito, zgrajeni po načrtih slavnega arhitekta Brunelleschija, ogledali eno izmed njegovih zgodnjih del - leseno razpelo. Dan bomo lahko še dodatno obogatili z vzponom na razgledno ploščad Piazzale Michelangelo, od koder se odpira dih jemajoč pogled na mesto. Po celodnevnem potepanju bomo tudi že lačni, zato bomo individualno poskrbeli, da ne bomo lačni. Sledil bo samo še povratek v hotel in nočitev. 3. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo dopoldanske ure še preživeli v Firencah. Sprehajali se bomo po zanimivih ulicah in si vzeli čas za občudovanje slavnih Medičejskih vrtov Boboli. Radovedni bodo morda obiskali še katerega od zanimivih muzejev, potem pa se bomo odpravili na pot proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
349 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 46 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 90 €
tel: 02/228 25 20