Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
JEZERA ITALIJE IN SLAVNI BOROMEJSKI OTOKI - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet z ladjo na Boromejske otoke, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
26.4., 3.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 265 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–COMO–MAGGIORE večerja, nočitev V jutranjih urah se bomo odpravili iz Slovenije, mimo Fernetičev ter po avtocesti v smeri Bergama enega glavnih središč pokrajine Lombardije - do jezera Como. S številnimi zalivčki in prijaznimi vasicami velja jezero Como za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer. Ustavili se bomo v mestecu, ki je bilo od nekdaj poznano kot mesto svile. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Glede na pomembnost svile za mesto si bomo ogledali tudi Muzej svile. Po osvežitvi se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: JEZERO MAGGIORE–BOROMEJSKI OTOKI zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo ob drugem največjem italijanskem jezeru, ki prav gotovo sodi med najlepša evropska jezera. Da bomo to lepoto resnično občutili, se bomo odpravili na romantično križarjenje do Boromejskih otokov, ki nas bodo s svojimi vilami in zelenimi vrtovi prav gotovo prevzeli. Z ladjico se bomo zapeljali do otoka Bella najbolj slavnega otoka, na katerem bomo lahko z doplačilom obiskali tudi notranjost vile in parkov. Nato še vožnja z ladjico na Ribiški otok, ki je bil prvi naseljen otok. V popoldanskih urah se bo naša pot počasi vila v smeri Lago di Garda. Sledil bo še postanek v kraju Bergamo in sprehod po starem mestnem jedru, ki ga je nekoč opisal Stendhal kot “najlepši kraj na zemlji ...“ Po ogledu bomo nadaljevali pot do Gardskega jezera. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 3. dan: GARDA–VERONA–SLOVENIJA zajtrk Dan bomo začeli s potepom ob Gardskem jezeru. Jezersko pokrajino ob vznožju hribov odlikuje zmerno podnebje, ki ugodno vpliva na rastje. Hribčki so poraščeni z vinsko trto, povsod rastejo limonovci, pokrajina pa je znana tudi po proizvodnji zelo cenjenega olivnega olja. Ustavili se bomo na polotočku Sirmione in se sprehodili po romantičnem starodavnem mestecu. Med ostalim si boste lahko ogledali trdnjavo, ki je bila nekoč utrdba družine Scaligeri iz Verone. Sledila bo vožnja do Verone, kjer se bomo sprehodili po središču mesta in si ogledali znamenitosti. Po ogledu bo sledila samo še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.
315 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 45 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 100 €
tel: 02/228 25 20