Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
južna tIrolska - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 2 x polpenzion, oglede po programu ( Brixen, Merano, Bolzano, Trento), slapove Krimml, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
27.4., 1.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 270 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: Slovenija - Krimml–Brixen zajtrk, večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti Avstriji. Že v dopoldanskih urah nas bo očarala naravna čudesa slapov Krimml, ki s svojo impresivno višino 395 metrov predstavljajo eno izmed najmogočnejših vodnih znamenitosti v Alpah. Še vedno osupli, se bomo odpravili proti Južni Tirolski v Italijo, kjer nas bo očaralo mesto Brixen z njegovim prikupnim mestnim jedrom, škofijsko palačo in stolnico. Dan bomo zaključili z nastanitvijo v hotelu, kjer nas bo čakala okusna večerja. Nočitev. 2. dan: Merano–Bolzano zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer je približno 17.000 hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu. Večerja, nočitev. 3. dan: Trento–Slovenija zajtrk Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano. Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
320 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 €
tel: 02/228 25 20