Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Krakov in bisera Moravske - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu (Krakov, Olomuc, Brno), vodenje in organizacija potovanja.
Odhodi:
27.4., 1.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 220 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine po programu približno 20 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA – KRAKOV nočitev Odhod v nočnih/zgodnjih jutranjih urah bo omogočil, da nas bo že v opoldanskih urah na obzorju pozdravil Krakov. Začeli bomo na griču Wawel, kjer se bohotijo katedrala, kraljeva palača in zmaj - tu bomo najbolje spoznali mogočno zgodovino poljskega naroda. Popoldne se bomo spustili v mesto, kjer so ob Poti kraljevih družin nanizani Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti in Rynekov trg s pokrito tržnico Sukienice, ki nas bo zvabila med bogate stojnice. Trg krasi še Marijina cerkev z največjim gotskim lesenim oltarjem v srednji Evropi, z njenega zvonika pa na polno uro odzvanja pesem hejnal (trobenta), ki je nekdaj naznanjala tatarsko nevarnost. Boemskemu utripu mesta bomo prisluhnili še po lastnem okusu. Vožnja do hotela, nastanitev. Nočitev v hotelu. 2. dan: OLOMOUC–BRNO zajtrk, nočitev Po zajtrku in kratki vožnji nas bo na severu Češke pozdravila Moravska, kjer se bohoti zgodovinski biser Olomouc. Danes velja za eno od najlepših mest v državi, nekoč pa je bilo središče Velike Moravske. Sprehodili se bomo do mestne hiše, filharmonije, cerkve sv. Vaclava in baročnih vodnjakov, najbolj pozorni pa bomo na astronomsko uro - v 15. stoletju so jo okrasili s svetniki in angeli, komunisti pa so jih nadomestili s figurami znanstvenikov, športnikov in pridnih delavcev. Po kosilu v lastni režiji in kratkih nakupih (imajo odlično čokolado!), se bomo odpeljali proti Brnu, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 3. dan: BRNO–SLOVENIJA zajtrk Moravski okusi nas bodo spremljali tudi med zajtrkom, njihovo prestolnico pa si bomo ogledali med sprehodom po mestu, ki navdušuje z moderno arhitekturo in impozantnim starim jedrom z železnim repertoarjem: katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša Še malo vsak po svoje, nato pa povratek po Avstriji proti Sloveniji, kamor bomo prispeli zvečer.
270 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 75 €
tel: 02/228 25 20