Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Milano – kjer gresta moda in kulinarika z roko v roki - 2 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***(središče mesta), 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
22.6., 21.9., 26.10., 16.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 225 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–MILANO nočitev Od doma se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Udobno nameščeni bomo opazovali okolico Benetk in Verone ter v dopoldanskih urah prispeli v Milano. Stolpnice bodo prvo, kar bomo videli, od znamenitosti pa hipodrom San Siro in sloviti stadion v neposredni bližini. Od tu bomo lahko, s pogledom v višave, občudovali najnovejšo in najvišjo stolpnico, ki je bila zgrajena konec leta 2015 Torre Allianz. Imenujejo jo tudi po arhitektu Stolp Isozaki. Ob njej se vzpenjajo nove zgradbe, v neposredni bližini je preurejen kompleks nekdanjega sejmišča, ki je zaživel z razstavo Expo 2015. Mesto, ki se nenehno širi izven obvoznic in vpadnic, se ponaša z navdušujočim središčem. Ustavili se bomo ob starem gradu z ogromnim parkom ter se sprehodili do stolnice, kraljevske palače, Galerije Viktorja Emanuela II. in operne hiše Scala. Občudovali katedralo in z doplačilom pogledali v njeno notranjost, ter se morda sprehodili po njeni strehi. Morda se bomo odločili za obisk ulic z najprestižnejšimi modnimi izložbami, za sprehod mimo Cerkve sv. Lovrenca in ostankov starega rimskega templja in do predela starih kanalov, ki so danes s svojimi prenovljenimi obrežji ter gostilnicami, bari, galerijami, butiki eno tistih shajališč, ki vabijo tako domačine kot obiskovalce, da jih obiščejo. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela v mestu Milano. Nastanitev in nočitev. 2. dan: MILANO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo sprehodili po danes zelo priljubljeni ulici Corso Como, kjer so modne trgovinice, bari in restavracije. Izkoristili bomo tudi priložnost za sprehod po kulinaričnem kraljestvu EATALY. Trgovinice in restavracije z najboljšo ponudbo začimb, kulinaričnih mojstrovin z vseh koncev dežele, bodo pravi raj za kulinarike in brbončice. Seveda bo čas tudi za nakupe in okrepčilo. Med vožnjo proti domu se bomo ustavili še v velikem nakupovalnem središču za morebitne nakupe. Prihod domov je predviden v večernih urah.
255 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 40 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 €
tel: 02/228 25 20