Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Pariz s francoskim šarmom - 6 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 5 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem 2.3.4. dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
23.4., 30.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 525 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 150 €; vstopnine na izletu: Versailles približno 30 €/ osebo, Louvre približno 25 €/osebo, Eifflov stolp pribl. 40 €/osebo, vožnja z ladjo po Seni približno 30 €/osebo, Disneyland pribl. 80 €/osebo, večerni program pribl. 100 €–160 €/osebo. Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 25 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–STUTTGART nočitev V zgodnjih jutranjih urah nas bo pot iz Slovenije peljala skozi slikovito Avstrijo, mimo zgodovinskih mest, kot so Salzburg in München, vse do srca Stuttgarta. V popoldanskih urah nas bo pričakal postanek v mestu, ki se ponaša z dediščino Gottlieba Daimlerja, pionirja bencinskega motorja. V mestnem središču se bomo podali na očarljiv sprehod, kjer bodo naša oči lahko občudovala baročni grad, veličastno katedralo in mestno opero. Po kratkem oddihu in osvežitvi bomo nadaljevali z našim potovanjem proti hotelu, kjer nas bo čakala prijetna nastanitev. Nočitev 2. dan: VERSAILLES - PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali v smeri Francije in do zgodnjih popoldanskih ur prispeli v Versailles. Ogledali si bomo zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih, nato pa bomo nadaljevali proti Parizu in se prepustili panoramski vožnji med pariškimi znamenitostmi. Nastanili se bomo v hotelu, nato pa se v večernih urah z metrojem popeljali v središče mesta, da doživimo francoski večerni utrip. Sprehodili se bomo po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Z metrojem se bomo vrnili nazaj v hotel. Nočitev. 3. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej), Eifflov stolp ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Nočitev. 4. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali s potepanjem po pariških ulicah in doživljanje pariškega utripa. Si morda ogledali katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti ... ali pa se boste sprehodili po izjemnih pariških vrtovih in obiskali katerega od pariških pokopališč. Dan pa boste lahko z doplačilom preživeli tudi v pravljičnem svetu Disneyjevih junakov. Nočitev v hotelu. 5. dan: REIMS – NEMČIJA zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo potovanje nadaljevali do Reimsa. Reims ni le mesto, v katerem so dolga stoletja kronali francoske kralje, ampak je tudi domovanje znamenitega smejočega se angela oznanjenja. Ogledali si bomo najpomembnejšo kulturno znamenitost mesta, gotsko katedralo, po ogledu pa se s krajšimi vmesnimi postanki odpravili v smeri Nemčije, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 6.dan: NEMČIJA – AVTSRIJA – SLOVENIJA zajtrk Še zadnji zajtrk, nato pa se bomo samo še odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.
575 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 55 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 115 €
tel: 02/228 25 20