Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Poljska s svojimi mesti in bogato zgodovino - 4 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 3 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
27.4., 2.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 375 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 110 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 12 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–BRNO–VROCLAV večerja, nočitev Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo peljali skozi Avstrijo in Češko proti Poljski. Na poti se bomo ustavili v Brnu - glavnem mestu Moravske. Sledil bo postanek na prizorišču Napoleonove bitke - Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. Ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805, je bila vrh in konec kampanje leta 1805. Potovanje bomo nadaljevali proti Poljski v smeri Vroclava, največjega mesta v Šleziji. Dotaknila se ga je zanimiva zgodovina, ki mu je prinesla tako rast kot zaton. Druga svetovna vojna je prinesla pomor več 10 tisoč Judov. Danes je znova urejeno mesto, priznano kot edinstveno, s pisano arhitekturo, ki odseva nekdanjo kulturo. Vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: VROCLAV–VARŠAVA zajtrk, večerja, nočitev Zjutraj se bomo najprej sprehodili po zanimivem zgodovinskem jedru mesta in spoznali njegove znamenitosti. Po krajši osvežitvi bomo nadaljevali pot proti Varšavi. Glavno poljsko mesto je kulturno in izobraževalno središče države. Leži na obeh bregovih Visle, leta 1944 je bila skoraj v celoti porušena, zdaj pa se lahko pohvali z lepo obnovljenim starim mestnim jedrom, kjer so baročne meščanske hiše del Unescove svetovne dediščine. Ogledali si bomo več znamenitosti: Katedralo sv. Janeza, baročni kraljevi grad (nekdanjo kraljevo rezidenco), palačo Krasinski, dvorec Lazienki, narodni muzej ... Med ogledi bo tudi čas za osvežitev. Zvečer se bomo odpeljali do hotela. Poljsko kulinariko bomo že nekoliko poznali. To bomo utrdili na večerji. Nočitev. 3. dan: VARŠAVA–KRAKOV zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo zapustili Varšavo in se odpravili proti Krakovu. Nekdanje kraljevo mesto bomo spoznali (kot se spodobi) po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti, Glavni trg, Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar največji v Srednji Evropi, iz zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost. Tatarov zdaj ni več, je pa zato na trgu veliko stojnic in restavracij, ki nas bodo očarale in kjer boste lahko začutili boemski utrip kraljevega mesta. Večerja, nočitev. 4. dan: KRAKOV–SLOVENIJA zajtrk Del dopoldneva se bomo še zadržali v Krakovu in se odpravili na grič Wawel, kjer si bomo ogledali katedralo, kraljevo palačo in zmaja ter spoznali zgodovino poljskega naroda. Po ogledu bo pred nami samo še potovanje proti domu s krajšimi postanki za osvežitev. Prihod je predviden v večernih urah.
425 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 45 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 120 €
tel: 02/228 25 20