Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Večno mesto Rim – polno zgodovinskih znamenitosti in zanimivih doživetij drugače - 4 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 3 x nočitev z zajtrkom, metro, zunanje oglede po programu, vstopnina katakombe, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
27.4., 2.5.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 370 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €, vstopnine pribl. 15 –35€ € po znamenitosti Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
prvi maj
1. dan: SLOVENIJA–RIM nočitev Še danes velja star pregovor, da »vse poti vodijo v Rim«. Tudi naša nas bo in v zgodnjih popoldanskih urah bomo že v znamenitih Kalistovih katakombah podzemnem svetu kristjanov. Po ogledu se bomo odpeljali do izjemne bazilike sv. Pavla izven obzidja, katere okras so medaljoni vseh vladajočih papežev. Vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev. 2. dan: RIM/VATIKAN zajtrk, nočitev Po zgodnjem zajtrku bomo hitro v papeški državici Vatikan. Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po želji se bomo povzpeli na kupolo, od koder se nam bo razprostrl izjemno lep razgled. Ogledali si bomo lahko neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami, tapiserijami ... Nekaj časa bo za osvežitev in sprehod do Angelskega gradu, potem pa bomo nadaljevali s potepom po bližnjih rimskih trgih. Občudovali bomo baročni trg Navona, najstarejši antični spomenik Pantheon, se ustavili ob izjemni cerkvi Il Gesu. Seveda se boste lahko odločili tudi za individualen sprehod ali pa se bomo morda z doplačilom v rimski kantini okrepčali z večerjo. Vrnitev do hotela. Nočitev. 3. dan: RIM zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mestnih znamenitosti. Ustavili se bomo v starem antičnem Rimu in si ogledali Circo Massimo, Sprehodili se bomo do znamenitih Ust resnice, mimo gledališča Marcello do Beneškega trga. Se povzpeli na grič Kapitol, Forum Romanum ... Med ogledi bo čas za osvežitev ali pa morda ogled katerega od spomenikov. Popoldan se bomo še nekoliko potepali po mestu. Ogledali si bomo Fontano di Trevi, ki velja za najlepši rimski vodomet, in Španske stopnice. Vzeli si bomo čas za nakupovanje ali samo občudovanje lepih, elegantnih izložbenih oken. Popoldanske ure pa preživeli v rimskem parku slavne vile Borghese. Sprehod po vrtovih ali z doplačilom ogled galerije. Lahko pa se morda z doplačilom odločite za ogled živalskega vrta. Še čas za osvežitev. Zvečer se bomo vrnili v hotel. Nočitev. 4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku si bomo ta dan vzeli čas za obisk slavnega Koloseja, Konstantinovega slavoloka. Po ogledu pa bo pred nami samo še vožnja proti domu. Naš Rim je Slovenija in vse poti vodijo tudi domov. Predvidoma v poznejših večernih urah.
420 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 55 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 110 €
tel: 02/228 25 20