Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Alpski prelazi, jezera in slapovi - 4 dni
Program potovanja: 1. dan: Slovenija– gorska cesta Grossglockner–Salzburško večerja, nočitev Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Avstrije, mimo Spittala, ob reki Möl do vasice Heiligenblut, ki nas bo že od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Nato nas bo že čakal vzpon čez najvišjo goro Grossglockner. Na Alpski cesti bomo oponašali svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3.797 m. n. m.) in ledenik Pasterze. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweiss Spitze in nadaljevali pot po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Vzeli si bomo nekaj časa za sprehod ob jezeru in nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve. 2. dan: Krimml–Brixen zajtrk, večerja, nočitev Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti Južni Tirolski v Italijo. Mesto Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med drugimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. V smeri Bolzana bomo poiskali našo nastanitev in po večerji še malo poklepetali. 3. dan: Merano–Bolzano zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer je približno 17.000 hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu. 4. dan: Trento–Slovenija zajtrk Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano. Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 3 x polpenzion, oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento), plačilo za gorsko cesto Grossglockner, slapove Krimml, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 399 €
aktivne počitnice
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačilo za enoposteljno sobo: 90 € Vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji) Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 12 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo Cenejše počitnice: 70 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.
Odhodi:
7.7., 28.7., 24.8.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 399 €
pri udeležbi 32 oseb 429 € pri udeležbi 24 oseb 459 €
Kam gremo? 1. dan: Slovenija–Grossglockner–Zell am See 2. dan: Krimml–Brixen 3. dan: Merano–Bolzano 4. dan: Trento–Slovenija
nazaj
tel: 02/228 25 20