Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
JESENSKI IN ZIMSKI PARADIŽ Z BERNINO EXPRESS - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA – VERONA – smer SONDRIO večerja, nočitev Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo peljali mimo Benetk, Padove do Verone. Mesto, ki se razteza na bregovih reke Adiže, je polno renesančnih palač in srednjeveških meščanskih hiš. Z vsakega zornega kota daje vtis romantičnega mesta. Okoliški griči pa so odeti v vinsko trto. Živahnost nakupovalnih ulic nas prevzame že ob prvem pogledu. Ogledali si bomo mesto, kjer je še danes moč čutiti opojno preteklost. Vsakogar presenetijo zanimive romanske zgradbe. Sprehodili se bomo mimo mogočne arene, trga Erbe, kjer se je nekoč razprostiral rimski forum, in spoznali življenje domačinov. Občudovali bomo Julijin balkon in tako spoznali še romantično plat mesta. Lahko pa si boste ogledali tudi zanimiv Castelvecchio, trdnjavo, ki je bila nekoč sedež Scaligerijev, zdaj pa je v njej muzej Civico d’Arte. Sledi prosti čas za sprehod in osvežitev. Ob dogovorjeni uri nadaljujemo z vožnjo v smeri kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: TIRANO–PRELAZ BERNINA–ST. MORITZ–TIRANO zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo v Tirano vkrcali na vlak (2R) in se po ozkotirni železnici zapeljali pod mogočnimi alpskimi vrhovi do najvišje točke železnice Ospizio Bernina (2253 m) ter se počasi začeli spuščati proti svetovno znanemu smučarskemu središču St. Moritz. Sprehod skozi mondeno alpsko mestece nam bo dal občutek glamuroznosti, saj je to počitniški kraj najslavnejših. Po osvežitvi in prijetnem sprehodu se vračamo do mesteca Tirano in nadaljujemo do hotela. Večerja, nočitev. 3. dan: COMO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali v mestece do jezera Como. S številnimi zalivčki in prijaznimi vasicami velja jezero Como za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer. Ustavili se bomo v mestecu, ki je bilo od nekdaj poznano kot mesto svile. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Glede na pomembnost svile za mesto si bomo ogledali tudi Muzej svile. Nato pa proti domu, predvidoma bomo fotografije domačim lahko predstavili v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, vožnjo z vlakom Bernina express, muzej svile, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 299 €
radoživa jesen
Odhodi:
3.11., 24.11., 1.12., 21.12., 26.1., 23.2., 15.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 299 €
pri udeležbi 32 oseb 324 € pri udeležbi 24 oseb 345 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Vstopnine: 5–10 € na muzej oz. cerkev Doplačilo: vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20