Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
JESENSKI UTRIP – KORČULA IN TRGATEV OLIV - 4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–IMOTSKI (RDEČE IN MODRO JEZERO)–OREBIČ večerja, nočitev Navsezgodaj se bomo odpeljali proti Hrvaški, v smeri dalmatinske Zagore. Ustavili se bomo v kraju Imotski, mestu s kamnito arhitekturo in sredozemsko klimo, ki je le 50 kilometrov oddaljeno od morja. Nad Imotskim stoji trdnjava Topana, ki izvira še iz turškega obdobja. Naravne znamenitosti so Imotska jezera, kar 11 jih je. Najbolj znani sta Rdeče, najgloblje kraško jezero v Evropi, ter Modro jezero, priljubljeno kopališče prebivalcev Imotskega, ki je ime dobilo po svoji modri barvi. Po ogledu bomo nadaljevali pot proti morju. Edinstvena bo vožnja čez pelješki most, ki nas pripelje na polotok Pelješac. Nastanitev v hotelu v Orebiću. Večerja, nočitev. 2. dan: OREBIĆ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo peš odpravili do frančiškanskega samostana Gospa od Anđela (1,5 kilometra in 140 m višinske razlike), kjer si bomo ogledali del zbirke pomorskega muzeja, ki priča o bogati zgodovini Pelješkega pomorskega društva, ki je med leti 1865 in 1891 s floto več deset jadrnic prevažalo tovor in osebe po vsem svetu. Sprehod po Orebiću z ogledom domovanj slavnih kapitanov. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Večerja, nočitev. 3. dan: OTOK KORČULA in trgatev oliv zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo s trajektom iz Orebića odpravili na otok Korčula. Sledi vožnja do Vele Luke oziroma plantaže, kjer nas pričaka naš gostitelj. V njegovem spremstvu bomo obiskali plantažo oljk, ki velja za največjo na hrvaških otokih. Sledi predstavitev in priprava na obiranje. Prijetno razpoloženi bomo tradicionalno obirali oljko pribl. do 14.ure, ter se nato okrepčali s toplim obrokom. Nadaljujemo z ogledom oljarne in tudi etnografskega muzeja. Tako bomo izvedeli veliko o pridobivanju in zgodovini oljčnega olja. V popoldanskih urah se še sprehodimo po Vela Luki in se počasi vračamo proti mestu Korčula. Ob dogovorjeni se vrnemo s trajektom na celino in že vožnja do hotela. Večerja, nočitev. 4. dan: STON –SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali po slavnem polotoku Pelješac, ki ga zaznamujejo neokrnjena narava, čudovite plaže, oljčni nasadi, vinogradi Ustavimo se v srednjeveškem , ki se ponaša z izjemnim obrambnim obzidjem. Sprehod po kamnitih ulicah in ogled Stonskih solin. Še čas za osvežitev. V zgodnjih popoldanskih urah pa že potujemo proti Sloveniji, do doma. Predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***/**** , 3 x polpenzion, zunanje oglede po programu, trajekt na otok Korčulo, trgatev oliv z degustacijo in toplim obrokom, vstopnina za ogled solin, lokalno vodenje, turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 389 €
radoživa jesen
Odhodi:
27.10., 9.11., 23.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: pri udeležbi 40 oseb 389 €
pri udeležbi 32 oseb 404 € pri udeležbi 24 oseb 419 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 105 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Vstopnine: 5–10 € na muzej oz. cerkev Doplačilo: vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20