Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
paradiž ob gardskem jezeru - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA - PARCO GROTTA CASCATTA VARONE - SIRMIONE večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po želji skupine. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Italije in naprej proti Benetkam, Veroni do Gardskega jezera. Priljubljeno jezersko področje se ponaša z blago klimo in ugodnim rastjem. V dopoldanskih urah prispemo do zanimivega naravnega bisera, Parco Grotta Cascata Varone. Imeli bomo priložnost se sprehoditi skozi jamo z zanimivi brzicami in uživati v botaničnem vrtu. Dovolj bo časa za individualno osvežitev. Ob dogovorjeni uri nadaljujemo z vožnjo v bližino Gardskega jezera in vožnja do polotoka Sirmione in že se sprehodimo po romantičnem starodavnem mestecu, ki je že od nekdaj vabil množice ljudi zaradi svoje blagodejne klime. Ob dogovorjeni uri nadaljujemo še samo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: SOAVE, BORGO DEI BORGHI - VICENZA - SLOVENIJA zajtrk Zajtrk v hotelu in odhod v Soave, prikupno vasico v Italiji. Legenda pravi, da je Dante Alighieri, gost na banketu na gradu Scaligero, mestu dal ime Soave zaradi njegovega okusnega vina. Vasica je pravi srednjeveški dragulj ob vznožju gorovja Lessini in zaščiten z obzidjem srednjeveškega gradu Scaligero. Zaradi vinogradništva, pokrajine in močne usmeritve k vinskemu turizmu je Soave idilično območje. Klet Doc Soave je med najstarejšimi v Italiji, priznan s kraljevim odlokom leta 1931 in obsega približno 7.000 hektarjev vinogradov. Sprehodili se bomo po vasici in se povzpeli do gradu. V tipični gostilni - trattorii se okrepčamo z odličnimi testeninami bigoli. To so dolge domače testenine, značilne za okolico Verone. Popoldne bomo obiskali eno od vinskih kleti, kjer bomo degustirali izbran vina s tega področja. Po degustaciji se vračamo proti domu. Na poti krajši postanki za osvežitev. Prihod domov v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1x polpenzion, zunanji ogledi po programu, ogled jame in botaničnega parka Varone, topla malica – krožnik testenin bigoli, ogled in degustacija vina v kleti v Soave, vodenje in organizacija potovanja.
cena od 185 €
radoživa jesen
Odhodi:
4.11., 25.11., 16.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 185 €
pri udeležbi 32 oseb 199 € pri udeležbi 24 oseb 215 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Vstopnine: morebitne dodatne vstopnine Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20