Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
RAZVAJANJE BRBONČIC IN PLANTAŽA LIMON Banja Luka – Sarajevo – Mostar – dolina Neretve- 4 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – BANJA LUKA večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba do Banja Luke. Najprej se ustavimo v Delibašinem selu, kjer si pogledamo zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banja Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist, pa tudi odlično vino. Po ogledu nadaljujemo do središča mesta, kjer si ogledamo mestne znamenitosti: Trdnjavo Kastel-»turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujemo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Vožnja do hotela, nastanitev. Še nekaj prostega časa. Dan pa zaključimo z lokalno večerjo v tipični lokalni restavraciji . Nočitev v hotelu. 3. dan: MOSTAR – NEUM zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali proti dolini Neretve vse do mesta Mostar. Sledi ogled enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sprehodimo se čez stari most mimo glavnih znamenitosti. Po ogledu pa popijemo pravo »bosansko kavo«. Še nekaj prostega časa in že vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev. 4.dan: PELJEŠAC – STON zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku čas za kavico ob morju in kratka vožnja na polotok Pelješac. Najprej se bomo ustavili pri domačinu, ki nas bo pocrkljal z degustacijo vin in žganja. Sledil bo slikoviti Ston. Blizu lani obnovljene trdnjave Kaštio bomo skočili na obzidje (doplačilo), s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Onkraj grebena si bomo z obzidja ogledali še školjčišča pred Malim Stonom, mimo katerih se bomo vrnili v Neum. Popoldanske ure izkoristimo za individualen sprehod ali počitek. Večerja, nočitev. 4. dan: DOLINA NERETVE – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Ustavimo se na eni od številnih plantaž limon. Gostitelj nam predstavi plantažo in če bo možno, si bomo po želji z doplačilom lahko nabrali kakšen kilogram. Nadaljujemo z vožnjo do domačina, kjer nam bodo postregli domačo lozo, kosilo z vključeno pijačo. Ob dogovorjeni uri pa že povratek proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 3 x nastanitev v dvoposteljnih sobah *** v hotelu , 3x polpenzion, zunanje oglede po programu in lokalna vodenja, ogled samostana Trapistov, bosanska kava, degustacija lokalnih dobrot, predstavitev plantaže ( dobrodošlica-žganje, kosilo s pijačo – kozarec vina, vode), vodenje in organizacija potovanja.
cena od 340 €
radoživa jesen
Odhodi:
9.11., 23.11., 7.12.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 340 €
pri udeležbi 32 oseb 355 € pri udeležbi 24 oseb 370 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 105 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Vstopnine: vstopnine 5–10 €/ muzej oz.cerkev Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20