Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Sarajevo, mostar in mandarine- 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO večerja, nočitev Z udobnim turističnim avtobusom bomo od zgodnjih jutranjih ur brzeli mimo Zagreba do Sarajeva. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Sarajevo ter z lokalnim vodnikom odkrivali lepoto in zgodovino mesta. Še danes so vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo s časom, ko je mesto pripadalo Turkom, v letu 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu olimpijske igre. Odpeljali se bomo do Vrela Bosne oziroma izvira reke Bosne, nato se bomo vrnili do promenade Ilidže, se peljali mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in ob reki Miljacki proti središču mesta, s krajšim postankom pri Principovem mostu. Sprehodili se bomo po nekdanji ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršiji se bomo prepustili trgovinicam in restavracijam. Zvečer se bomo odpeljali do hotela in se prepričali o bosanski gostoljubnosti. Večerja. Nočitev. 2. dan: JABLANICA–MOSTAR zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali proti slikoviti dolini Neretve in nadaljevali pot proti Mostarju. Na poti se bomo ustavili v Jablanici, kjer si bomo lahko ogledali zanimiv muzej, ki pripoveduje zgodbo o veliki bitki, epski »bitki na Neretvi«. Po kavici se bomo odpeljali do Mostarja, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Ogled mesta bo svojevrstno doživetje, saj nas bo presenetilo bogastvo zapuščine. Privoščili si bomo tudi nekaj prostega časa, v katerem bomo lahko primerjali sarajevsko in mostarsko kulinarično ponudbo. V popoldanskih urah bomo nadaljevali z vožnjo do Neuma. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev. 3. dan: DOLINA NERETVE–JEZERO KUTI zajtrk, večerja, nočitev Iz Neuma se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in najbolj edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju ter pomemben naravni spomenik. Iz avtobusa se bomo presedli v posebna tradicionalna plovila trupice in se pod vodstvom izkušenih domačinov zapeljali do ene od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (2 kg, večje količine pa ob doplačilu). Nadaljevali bomo z vožnjo po številnih rečnih rokavih do jezera Kuti. Na obali jezera se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo postregli z domačo lozo, smokvami in ribjimi specialitetami. V popoldanskih urah se bomo poslovili od domačinov in se odpravili proti Sloveniji. Predvidoma bomo doma v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 2 x nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***/****, 2 x polpenzion, foto safari s trgatvijo mandarin in piknikom (vožnja s trupicami, dobrodošlica, neretvanski piknik s kruhom izpod peke, solato, pečeno ribo, jeguljinim brodetom, vinom, vodo in kavo, 2 kg mandarin za domov), zunanje oglede po programu in lokalna vodenja, turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 299 €
radoživa jesen
Odhodi:
6.10., 20.10., 27.10., 3.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: pri udeležbi 40 oseb 299 €
pri udeležbi 32 oseb 324 € pri udeležbi 24 oseb 349 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Vstopnine: vstopnine 5–10 €/muzej oziroma cerkev Doplačilo: vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20