Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
SICILIJANSKI DRAGULJ – DEGUSTACIJA MANDLJEV IN PLANTAŽA POMARANČ- 5 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – NEAPELJ plovba, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z avtobusom v smeri Italije. Potovanje se nadaljuje mimo Benetk, Bologne, Firenc, Rima vse do Neaplja. Po prihodu se sprehodimo mimo glavnih znamenitosti, čas za osvežitev. V večernih urah se vkrcamo na ladjo, nastanitev v štiri posteljne kabine in plovba proti otoku Sicilija. 2.dan: PALERMO - MONREALE - CEFALU večerja, nočitev V jutranjih urah se izkrcamo v sicilijanskem mestu Palermo. Prestolnica Sicilije je živahno središče, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Spustimo se v jedro Palerma, sprehod, ogled znamenitosti. Po krajšem informativnem ogledu (Palatinske kapele, Fontane Pretorie, katakombe...) . Nadaljujemo na Monreale in si ogledamo mogočno katedralo z dvema zvonikoma, ki je najpomembnejši spomenik normanske umetnosti na Siciliji. Vožnja se nadaljuje po severni obali do zanimivega turističnega mesta Cefalu, ki je pravi raj za popotnike. Mesto ob morju, lepo speljane poti, bogata arhitektura, vse to privabi številne obiskovalce. V poznih popoldanskih urah nadaljevanje do kraja nastanitve, do hotela. Nastanitev. Večerja, nočitev. 3. dan: PLANTAŽA POMARANČ – TAORMINA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se odpeljemo pod vulkansko goro Etne do plantaže pomaranč. Domačini nam predstavijo svoje delo in že poskusimo lokalne produkte. Nato se odpeljemo do bližnje TAORMINE, ki je najlepše Siciljansko mesto, obdano s hribi in postavljeno na majhno teraso nad turkiznim morjem. V ozadju se veličastno dviga vulkan Etna. Sprehodili se boste lahko po vijugastih ulicah, morda posedeli v eni izmed številnih privlačnih kavarnic Ob dogovorjeni uri se vračamo v hotel. Večerja. Nočitev. 4. dan: CATANIA – SIRACUSA - PALERMO zajtrk, plovba, nočitev Po zajtrku se sprehodimo še po Cataniji, obiščemo tržnico in že nadaljujemo v Siracuso. Ogled stare grške prestolnice Sicilije in glavnih mestnih znamenitosti. Sprehodimo se po arheološkem parku mimo grškega gledališča, rimskega amfiteatera, Latomie - starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom. Kratek postanek naredimo še na otočku Otrigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavimo se ob vodnjaku Aretuse, stolnici ... Čas za osvežitev. Po ogledu se odpeljemo do Palerma, vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiri posteljne kabine. Nočna plovba do Palerma. 5. dan: NEAPELJ - LJUBLJANA V jutranjih urah se izkrcamo v Neaplju. Glede na dogovor čas za jutranjo kavico in po dogovoru še možen ogled bližnjih Pompejev. Mesto, ki je doživelo izjemno katastrofo zaradi izbruha vulkana Vezuv. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod domov v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, plovba z ladjo (Neapelj – Palermo in Palermo – Neapelj), nastanitev v štiriposteljne kabine, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 2 x polpenzion. Ogled plantaž in degustacija lokalnih dobrot, zunanji ogledi po programu (Neaplej, Palermo, Monreale, cefalu, catania, Taormina, Sirakusa), vodenje in organizacija potovanja.
cena od 399 €
razpis
Odhodi:
22.11., 26.12., 6.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 399 €
pri udeležbi 32 oseb 419 € pri udeležbi 24 oseb 439 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Vstopnine: 5–10 € Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 €, vsaka dodatna sprememba v že narejeni rezervaciji (posebna prehrana, sprememba imena … ) se zaračuna 20 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20