Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, ogled destilarne v Bassano del Grapa, ogled in degustacijo vin v kleti v Soave, vodenje in organizacijo potovanja.
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, morebitne dodatne vstopnine Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo € v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Odhodi:
25.3.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 185 €
pri udeležbi 32 oseb 205 € pri udeležbi 24 oseb 220 €
nazaj
NAJLEPŠA VAS V ITALIJI – SOAVE -2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–BASSANO DEL GRAPPA večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili z udobnim turističnim avtobusom do slovensko-italijanske meje in naprej po Italiji v Bassano del Grappa, ki leži na bregovih reke Brente. Sprehodili se bomo po mestu in občudovali simbol mesta, most Ponte Vecchio. Večkrat prezidan zaradi poplav reke, požarov in opustošenja, ki ga je povzročila druga svetovna vojna, se kljub rekonstrukcijam še vedno zgleduje po začetni zamisli Palladia iz leta 1569. Na Ponte Vecchio je tudi Grapperia Nardini, ena najstarejših žganjarn v Italiji, ki jo uvrščajo med zgodovinska mesta Italije. Sprehodili se bomo tudi do zgornjega dela mesta, kjer stojita Piazza Libertà in Piazza Garibaldi, slednji je namenjen zelenjavni tržnici. Njegov vzdevek je tudi Piazza della Fontana, zaradi vodnjaka Bonaguro, ki se nahaja skoraj v središču. Z zgodovino mesta je še posebej povezana Viale dei Martiri, kraj, kjer je leta 1944 umrlo več vojakov. Nadaljevali bomo do zgodovinskih destilarn Poli di Schiavon. Bassano je znan po vsem svetu po svojem znamenitem destilatu, žganju grappa. Sprehodili se bomo skozi zgodovino slavnega destilata od njegovega nastanka in spoznali značilnosti tega edinstvenega izdelka na svetu. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za osvežitev in samostojne sprehode. Pozno popoldne se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev. 2. dan: SOAVE–BORGO DEI BORGHI–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili v Soave, eno najlepših vasi v Italiji. Legenda pravi, da je Dante Alighieri, gost na banketu na gradu Scaligero, poimenoval mesto Soave zaradi njegovega okusnega vina. Vasica je pravi srednjeveški dragulj ob vznožju gorovja Lessini in je zaščitena z obzidjem srednjeveškega gradu Scaligero. Zaradi vinogradništva, pokrajine in močne usmeritve k vinskemu turizmu je Soave idilično območje. Klet Doc Soave je med najstarejšimi v Italiji, priznana s kraljevim odlokom leta 1931 in obsega približno 7000 hektarjev vinogradov. Sprehodili se bomo po vasici in se povzpeli do gradu. V tipični gostilni trattorii boste lahko poskusili odlične testenine bigoli. To so dolge domače testenine, značilne za okolico Verone. Popoldne bomo obiskali eno od vinskih kleti, kjer bomo degustirali izbrana vina s tega področja. Po degustaciji se bomo začeli vračati proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
cena od 185 €
zimska potovanja
tel: 02/228 25 20