Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Češka z gradovi in zlato Prago s skokom v Brno -4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–ČEŠKI KRUMLOV–HLUBOKA–ČEŠKE BUDEJOVICE večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo sproščeno namestili na sedežih udobnega turističnega avtobusa, ki nas bo popeljal v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov. Slikovito mestece z mogočnim gradom nas bo poneslo v čas, ko še ni bilo telefonov in avtomobilov. Sprehodili se bomo po srednjeveškem jedru in izkoristili čas za osvežitev. Nadaljevali bomo do gradu Hluboka, ki vabi s svojimi 141 sobanami s prekrasnim pohištvom in slikami ter čudovitim parkom, kar vse prikazuje življenjske navade in razvade nekdanjega plemstva. Zelo blizu so Češke Budejovice, mesto piva. Ogledali si bomo osrednji trg in se zapeljali do hotela. Čakala nas bo še češka večerja in nato nočitev. 2. dan: PRAGA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo podali v smeri gradu Tabor, kjer bomo naredili kratek postanek in se odpeljali naprej do Prage. Potep po tem čudovitem mestu z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture nas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu stojijo Cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem jih bomo lahko tudi občudovali. Zvečer se bomo odpeljali do hotela. Po večerji boste lahko mesto spoznali tudi v radoživem večernem utripu. Nočitev. 3. dan: PRAGA zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Ta dan nas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito Stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati ulički. Ogledali si bomo lahko tudi cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne vrednosti. Popoldanske ure pa bomo preživeli drugače: lahko se bomo individualno odločili za obisk katerega od zanimivih muzejev, se sprehajali in nakupovali ali pa z doplačilom v skupini obiskali praško pivovarno. Ogled, degustacija piva in večerja v praškem slogu. Nočitev. 4. dan: PRAGA–BRNO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do Brna, ki nas bo navdušil z moderno arhitekturo in seveda z izjemno lepim starim mestnim jedrom, ki ga krasijo katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša Čas za ogled znamenitosti in osvežitev. Nato si bomo privoščili postanek na prizorišču Napoleonove bitke Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. To je bila ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805; bila je vrh in konec kampanje leta 1805. Potovanje skozi Avstrijo do Slovenije, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 289 €
prvi maj
Odhodi:
20.4., 29.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 289 €
pri udeležbi 32 oseb 304 € pri udeležbi 24 oseb 319 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €, vstopnine pribl. 30 €, doplačilo fakultativnega programa ob rezervaciji aranžmaja: ogled pivovarne z degustacijo piva in praško večerjo 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20