Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Vasice Cinque Terre in renesančni vrtovi -3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–COLODI–TORRE DEL LAGO večerja, nočitev Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo peljali v smeri Sežane in naprej do Italije. V daljavi bomo opazovali Benetke in Bologno, nato pa uživali v pokrajini Toskane. Pod prijetnim toskanskim soncem se vijejo zeleni, s cipresami in oljkami porasli griči, na njih pa so sezidani čudoviti samostani, dvorci in vile. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Collodi, od koder je doma pisatelj Carlo Collodi, avtor znane pravljice Ostržek. Lahko boste obiskali vrt Garzoni, v katerem so številni vrtnarji uspeli povezati renesanso in barok. Po ogledu se bomo odpravili do Torre del Lago Puccini, ki je znan po odprtem gledališču, kjer vsako poletje prirejajo operne predstave. Tu boste lahko obiskali Puccinijevo vilo, v kateri je glasbenik napisal veliko svojih del. Spominska hiša hrani tudi skladateljevo grobnico. Po ogledu bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do La Spezie, kjer se bomo vkrcali na vlak in se podali na izlet v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah. Razprostirajo se vzdolž neokrnjene obale, področje pa se ponaša z lepimi vinogradi. Vasice imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Da bomo lažje začutili utrip življenja, se bomo ustavili v treh vasicah. Čas bo za individualno kosilo, saj se področje ponaša z odlično kulinarično ponudbo. V večernih urah se bomo vrnili do hotela. Večerja, nočitev. 3. dan: LUCCA–SLOVENIJA zajtrk Zadnji dan se bomo po zajtrku odpeljali v Lucco. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Za tem bo še nekaj časa za osvežitev, nato pa se bomo odpravili proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev, prihod je predviden večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet v vasice Cinque Terre, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 269 €
prvi maj
Odhodi:
27.4., 30.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 269 €
pri udeležbi 32 oseb 284 € pri udeležbi 24 oseb 299 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20