Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
FIRENCE – mesto renesanse -2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE nočitev Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo peljala mimo Benetk do Firenc, rojstnega kraja renesanse, Michelangelovega Davida, Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo do Cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se dviga 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od leta 1593. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. Vožnja do predvidenega hotela. Nastanitev. Nočitev. 2. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo dopoldanske ure še preživeli v Firencah. Sprehajali se bomo po zanimivih ulicah in si vzeli čas za občudovanje slavnih Medičejskih vrtov Boboli. Povzpeli se bomo na Michelangelov trg, od koder se nam bo ponudil izjemen razgled po Firencah. Radovedni bodo morda obiskali še katerega od zanimivih muzejev, potem pa se bomo odpravili na pot proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, vstopnino v vrtove Boboli, vstopnino v Medičejsko kapelo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 175 €
prvi maj
Odhodi:
22.4., 27.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 175 €
pri udeležbi 32 oseb 195 € pri udeležbi 24 oseb 215 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20