Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
FRANCOSKO DOŽIVETJE -5 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG–SELESTAT nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom že peljali skozi predor Karavanke in nato mimo Beljaka, Salzburga, Münchna, Stuttgarta v Strasbourg. Po prihodu bo sledil avtobusni panoramski ogled mesta, ki se v novem delu ponaša z mnogimi zgradbami Evropske unije, v starem delu pa je ohranil bogato kulturno dediščino. Sprehodili se bomo do »Petite France«, kot imenujejo stari del mesta, in so ogledali čudovito stolnico iz rožnatega vogeškega kamna. Nekaj časa bo za individualno osvežitev, kulinarika v mestu je res izjemna. Vožnja se bo nadaljevala v smeri mesteca Selestat do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, nočitev. 2. dan: SELESTAT–COLMAR zajtrk, nočitev Po zajtrku si bomo ogledali srednjeveško mestece Selestat, ki je bogato z renesančno profano arhitekturo in se ponaša z znano humanistično knjižnico. Sledila bo vožnja v Colmar, tipično alzaško mesto, obdano z vinogradi in Vogezi in je središče pridelave alzaških vin. Po ogledu si bomo privoščili pokušino dobre kapljice v eni od mnogih vinskih kleti. V popoldanskih urah se bo vožnja nadaljevala po francoski pokrajini v smeri Dijona, do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, nočitev. 3. dan: DIJON–BEAUNE–AUTUN zajtrk, nočitev Sprehod po slikovitem mestnem jedru Dijona, polnem starih hiš in cerkva, bo že dopoldne izjemno doživetje. Čudovita je cerkev Notre Dame, ki sodi med najstarejše zgradbe burgundske gotike. Po osvežitvi bomo nadaljevali pot v Beaune, kjer je dal kancler Rolin postaviti izjemno zavetišče Hotel Dieu, ki predstavlja vrhunec burgundske gotike. Zgradba z daleč razpoznavno večbarvno streho hrani v notranjosti sloviti oltar s Poslednjo sodbo, ki jo je ustvaril Rogier van der Weyden. V poznih popoldanskih urah bomo prispeli do kraja Autun. Ogled Stolnice Svetega Lazarja (St. Lazare), ki se ponaša z dragocenim kiparskim okrasom, bo zagotovo lep spomin. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 4. dan: TOURNUS–CLUNY–LYON zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo odpravili do mesta Tournus, ki se ponaša z najstarejšo romansko baziliko v Franciji. Nadaljevali bomo po vinorodni pokrajini do mesteca Cluny, kjer ležijo skromni ostanki slavnega samostana. Nato nas bo pot vodila do Lyona, danes živahnega mestnega jedra, drugega mesta Francije, ki se ponaša z urejenim središčem in je pod Unescovo zaščito kulturne dediščine. Sprehod po mestnem jedru nam bo odkril njegove znamenitosti. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 5. dan: LYON–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk Po zgodnjem zajtrku bo dan namenjen potovanju v smeri proti domu. Vožnja proti Italiji, čez Padsko nižino proti Sloveniji. Na poti nam bodo čas krajšali postanki za osvežitev. Prihod je predviden v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu**lux/***, 4x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vinsko pokušino, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 439 €
prvi maj
Odhodi:
20.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 439 €
pri udeležbi 32 oseb 469 € pri udeležbi 24 oseb 499 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: vstopnine na izletu (pribl. 10–12 € po muzeju), enoposteljna soba 100 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 16 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20