Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
MALTATAL – DOLINA SLAPOV -1 dan
Program potovanja: Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Hitro bomo prispeli v Avstrijo in nadaljevali vožnjo mimo Spittala v Gmünd. Mesto je delno obzidano in se ponaša z dvema gradovoma, mestnim stolpom in številnimi starimi hišami ter gotsko cerkvijo. Kraj je znan tudi zaradi inženirja Ferdinanda Porscheja, ki je tu ustanovil tovarno avtomobilov. Sprehodili se bomo skozi mestno središče, mimo Marijine cerkve do severnih in južnih mestnih vrat na glavni trg, kjer kraljuje Lodronov grad, nad mestom pa trdnjava, ki od požara leta 1888 ni nikoli več zaživela. Ogledali si bomo Muzej Porsche, nato pa po osvežitvi nadaljevali pot po prelepi gorski cesti po dolini reke Malte. Cesta je izjemni gradbeni dosežek, pelje čez 9 mostov in skozi 7 tunelov. Med vožnjo bomo lahko občudovali naravo, prepolno visokih slapov. Na koncu ceste, na višini 1900 m, se bomo zazrli v velikanski jez Kölnbrein, največji v Avstriji. Tudi sam jez je velika arhitektonska zanimivost. Sledil bo prosti čas za sprehod ob jezeru, kjer v kristalno čisti vodi odsevajo vrhovi Visokih Tur. Vrnitev v dolino nas bo vodila najprej do Millstattskega jezera in obisk drugega najstarejšega samostana na Koroškem z romanskim portalom, gotsko arhitekturo, renesančno poslikavo in s čudovitim baročnim kiparstvom ter Kapelo sv. Domicijana. Za kratek čas se bomo ustavili ob jezeru, nato pa pot nadaljevali po severni strani mimo jezera Brensee in Afriatzersee. Dan se bo tako počasi zaključeval, preostala nam bo samo še vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vstopnino v Muzej Porsche, za gorsko cesto Maltal, vodenje in organizacijo izleta.
cena 79 €
prvi maj
Odhodi:
2.5.
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: vstopnine približno 4–11 € (glede na posamezni muzej) MARIBOR, Mlinska ulica, AP, zunaj, ob 6.00 CELJE, parkirišče Dvorane Zlatorog, ob 6.45 LJUBLJANA, parkirišče Dolgi most – Vič, ob 7.50
tel: 02/228 25 20