Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Mesta cesarstva – Dunaj, Bratislava, Budimpešta -3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–DUNAJ–BRATISLAVA večerja, nočitev Proti Dunaju se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Šentilja do Dunaja bo hitro minila in glavno avstrijsko mesto nas bo pozdravilo s svojim značilnim šarmom. Številne palače in znamenitosti na Ringu nas bodo popeljale v čas, ko je bil Dunaj eno najprestižnejših mest na svetu: opera, Hofburg, parlament, mestna hiša, univerza Sprehodili se bomo do Katedrale sv. Štefana ter si vzeli čas za kavico in osvežitev. Dunajske kavarne so nekaj svojevrstnega. Ob dogovorjeni uri se bomo vkrcali na ladjo in odpluli do Bratislave. Ker smo prebrali knjigo Zlati človek, se bomo vrnili v romantični čas konec 19. stoletja in uživali v plovbi. V Bratislavi se bomo z avtobusom odpeljali do hotela, povečerjali in preživeli noč ob sloviti reki. Nočitev. 2. dan: BRATISLAVA–BUDIMPEŠTA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo sprehodili po starem delu mesta mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli bomo sedež Academie Istropolitane, kjer je danes Narodna univerzitetna knjižnica, ter palačo rodbine Keglevič, pri kateri je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo tudi v mogočno Katedralo sv. Martina. Prijetni center nam bo omogočil veliko možnosti za osvežitev. Popoldne bomo nadaljevali z vožnjo do Budimpešte. Po prihodu v prestolnico Madžarske bomo najprej s panoramsko vožnjo skozi mesto občutili veličino in mogočnost mesta, ki se razprostira na obeh bregovih reke Donave. Zapeljali se bomo na Citadelo, od koder se ponuja čudovit pogled na Budimpešto. Večerja bo tokrat v čardi s folklornim programom. Nočitev v hotelu. 3. dan: BUDIMPEŠTA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti: Trg junakov, Nepstadion, Štefanovo cerkev, parlament, Matjaževo cerkev in ribiško utrdbo Na sprehodu po ulici Vaci bomo pobliže lahko opazovali tudi izložbe in kavarne. Čas bo za individualno osvežitev in po njej se bomo, polni vtisov, odpravili v smeri Blatnega jezera proti Sloveniji. Predvidoma bomo v večernih urah domačim že lahko pripovedovali o mogočni reki in prekrasnih mestih.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, plovbo z ladjo po Donavi (Dunaj–Bratislava), nastanitev v hotelu *** v dvoposteljnih sobah, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v čardi, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 275 €
prvi maj
Odhodi:
27.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 275 €
pri udeležbi 32 oseb 290 € pri udeležbi 24 oseb 305 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20