Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Milano – kjer gresta moda in kulinarika z roko v roki -2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–MILANO nočitev Od doma se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Udobno nameščeni bomo opazovali okolico Benetk in Verone ter v dopoldanskih urah prispeli v Milano. Stolpnice bodo prvo, kar bomo videli, od znamenitosti pa hipodrom San Siro in sloviti stadion v neposredni bližini. Od tu bomo lahko, s pogledom v višave, občudovali najnovejšo in najvišjo stolpnico, ki je bila zgrajena konec leta 2015 Torre Allianz. Imenujejo jo tudi po arhitektu Stolp Isozaki. Ob njej se vzpenjajo nove zgradbe, v neposredni bližini je preurejen kompleks nekdanjega sejmišča, ki je zaživel z razstavo Expo 2015. Mesto, ki se nenehno širi izven obvoznic in vpadnic, se ponaša z navdušujočim središčem. Ustavili se bomo ob starem gradu z ogromnim parkom ter se sprehodili do stolnice, kraljevske palače, Galerije Viktorja Emanuela II. in operne hiše Scala. Notranjost katedrale in sprehod po njeni strehi nas ne bosta pustila ravnodušnih. Morda se bomo odločili za obisk ulic z najprestižnejšimi modnimi izložbami, za sprehod mimo Cerkve sv. Lovrenca in ostankov starega rimskega templja in do predela starih kanalov, ki so danes s svojimi prenovljenimi obrežji ter gostilnicami, bari, galerijami, butiki eno tistih shajališč, ki vabijo tako domačine kot obiskovalce, da jih obiščejo. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela. Nastanitev in nočitev. 2. dan: MILANO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo sprehodili po danes zelo priljubljeni ulici Corso Como, kjer so modne trgovinice, bari in restavracije. Izkoristili bomo tudi priložnost za sprehod po kulinaričnem kraljestvu EATALY. Trgovinice in restavracije z najboljšo ponudbo začimb, kulinaričnih mojstrovin z vseh koncev dežele, bodo pravi raj za kulinarike in brbončice. Seveda bo čas tudi za nakupe in okrepčilo. Med vožnjo proti domu se bomo ustavili še v velikem nakupovalnem središču za morebitne nakupe. Prihod domov je predviden v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, vstopnino v milansko katedralo in vzpon na njeno streho, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 175 €
prvi maj
Odhodi:
22.4., 27.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 175 €
pri udeležbi 32 oseb 195 € pri udeležbi 24 oseb 215 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20