Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Dišeča sivka v Provansi in divji Camargue -4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–FRANCIJA–ARLES nočitev V zgodnjih jutranjih urah nas bo udoben turistični avtobus odpeljal mimo Benetk ter Verone v smeri Genove do Ventimiglie. Popoldansko vožnjo bomo nadaljevali proti osrčju Provanse z vmesnimi krajšimi postanki. Prispeli bomo do Arlesa, kjer si bomo v mestnem središču ogledali Katedralo st. Trophime in postali ob dobro ohranjenem amfiteatru, ki je še danes prizorišče različnih prireditev. Čas bo za kavico v eni izmed kavarn, morda Caffe du Nuit, ki slovi zaradi upodobitve Van Gogha. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 2. dan: ARLES –ST. MARIES DE LA MER–AVIGNON–LES BAUX zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem proti St. Maries de la Mer, ki je znano romsko središče in prizorišče svetovnih festivalov romske narodne skupnosti. Glede na dogovor bo možno tudi križarjenje po delti reke Rhone. Vožnja se bo nadaljevala do rimskega akvadukta Pont du Gard, ustavili se bomo v Avignonu za ogled znamenitosti: papeške palače, Notre Dame, Mostu st. Benezet Po ogledu se bomo usmerili v slikovito hribovje Chaine des Alpilles do vasi Les Baux. V divjem romantičnem mestu je bilo nekoč protestantsko središče, danes pa je izjemno privlačen kraj. Vožnja do hotela, nočitev. 3. dan: GORDES–SOTESKA VERDUN–GRASS zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Gordes, ki velja za živahno središče dežele Borie. Nad ravnino in na strmih terasah se dvigata renesančni grad in cerkev s stolpiči. Po krajši osvežitvi bomo nadaljevali pot v smeri sinje modre obale. Ustavili se bomo pri znameniti soteski Verdon, ki je največji kanjon v Franciji in pravi raj za športnike. Čas bo za fotografiranje, nato pa se bomo začeli spuščati v smeri mesteca Grass, kjer si bomo ogledali eno izmed znanih parfumerij. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu, nočitev. 4. dan: NICA–MONAKO–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo vožnja skozi Nico popeljala v kneževino Monako. Sprehodili se bomo mimo katedrale in si ogledali zunanjost palače Grimaldijevih. Tudi Oceanografski muzej z znamenitim morskim akvarijem je zagotovo vreden ogleda. Pred igralnico v mondenem Monte Carlu bomo preverili zbirko parkiranih avtomobilskih zverinic in nadaljevali z vožnjo proti Italiji. Pot domov nas bo peljala mimo Verone in Benetk v Slovenijo. Na poti bodo seveda krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v poznih večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 3 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 370 €
prvi maj
Odhodi:
28.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 370 €
pri udeležbi 32 oseb 390 € pri udeležbi 24 oseb 410 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €, vstopnine 3–10 €/muzej Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20