Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Večni Rim, radoživi Neapelj in slavni Pompeji -4 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–RIM večerja, nočitev Vse poti, tokrat tudi naša, vodijo v Rim. Peljala nas bo mimo Fernetičev, Benetk, Bologne, Toskane, kjer raznoliki Apenini in srednjeveške trdnjave razkazujejo svoje čare, v smeri Lacija, vse do Rima. V popoldanskih urah se bomo ustavili pri krščanskih katakombah. Katakombe so pokopališča prvih kristjanov, dolgi hodniki v dolžini več kilometrov in pravi labirinti. A v njih niso samo pokopavali, ampak so imeli tudi obrede, zato so ponekod vidni tudi majhni oltarji. Po ogledu se bomo ustavili še pri mogočni Baziliki sv. Pavla izven obzidja. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: RIM–KAMPANIJA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku nas bo znova prevzel vrvež v italijanski prestolnici. Najprej se bomo ustavili v papeški državici Vatikan. Lahko si boste ogledali neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami ... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po osvežitvi bomo sprehod nadaljevali po rimskih trgih. Ogledali si bomo: baročni trg Navona, Panteon, Fontano di Trevi najlepši rimski vodomet, Španske stopnice ... Med ogledi bo tudi čas za kapučino ali espreso. V večernih urah se bomo odpeljali do hotela, na poti proti Neaplju. Po nastanitvi v sobah nam bodo postregli z večerjo. Nočitev. 3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v Kampanijo, ki se je včasih imenovala »srčna dežela«, saj ponuja čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki niso bili nikoli tako slavni, kot so danes. Nesreča Pompejev je bila sreča za arheologe, saj se je zaradi vulkanskega izbruha za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja v 1. stoletju. Glede na razpoložljivi čas in možnost (z doplačilom) se bomo povzpeli še do vulkana Vezuv. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Neaplja, ki je značilen primer velemestne more, a na drugi strani očarljivega mestnega jedra. Ogledali si bomo njegove znamenitosti in se sprehodili skozi mestno jedro. Pozno popoldne se bomo vrnili do hotela, kjer bomo znova lahko uživali v večerji z italijanskim pridihom. Nočitev. 4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo dopoldne še preživeli v Rimu, kjer si bomo ogledali antične znamenitosti: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, ustavili se bomo še v Cerkvi sv. Petra v vezeh in na Beneškem trgu. Med ogledi bo nekaj časa za osvežitev. Ker bomo v mislih že pri domačih, bomo odšli od tam pravočasno, da bomo domov prispeli v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 3 x polpenzion, metro, zunanje oglede po programu, vstopnino v katakombe, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 295 €
prvi maj
Odhodi:
20.4., 25.4., 29.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 295 €
pri udeležbi 32 oseb 315 € pri udeležbi 24 oseb 335 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €, vstopnine ob rezervaciji 35 € (Pompeji z lokalnim vodenjem in pristojbino), Vezuv z lokalnim prevozom in vstopnino pribl. 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20