Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
SRBIJA – zgodovina, znamenitosti in kulinarika -3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–PEĆINCI–OGAR–KUPINOVO–NIŠ večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo zapeljali v smeri Hrvaške v Srbijo. Prvi postanek bo v kraju Pećinci, kjer si bomo ogledali muzej kruha. S pomočjo razstavljenih predmetov bomo spoznali postopek nastajanja kruha in izvedeli, kaj je v Srbiji kruh skozi zgodovino pomenil in ob katerih priložnostih so ga jedli. Nato se bomo zapeljali skozi vasice Srema: Donji Tovarnik, Ogar, Kupinovo, kjer so ohranjene stare etno hiše, ki še danes opozarjajo na zanimivo obdobje v zgodovini. V Ogaru in Kupinovu si bomo kakšno hišo tudi ogledali. Nadaljevali bomo z vožnjo v smeri Niša, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja. Nočitev. 2. dan: NIŠ–ĐAVOLJA VAROŠ–KURŠUMLIJA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku si bomo ogledali mesto Niš, ki leži v niški kotlini in velja za enega najstarejših mest na Balkanu. Velikokrat je bil napaden in osvojen in je skozi zgodovino postal moderno, živahno mesto, poznano po svojem temperamentu, gostoljubnosti in srčnosti. Ogledali si bomo še znamenito Čelo Kulo in bližnji arheološki park Medijana. Vožnja se bo nadaljevala proti planini Radan, nedaleč stran od Kuršumlije do Đavolja Varoš. Videli bomo izjemna naravna čudesa, skulpture visoke od 2 do 15 metrov in široke do 3 metrov. Lokacija pripada vasici Đake na približno 600 m. n. v. Prijeten sprehod, čas za občudovanje in fotografiranje vse to bo popestritev dneva. Nadaljevali bomo do Kuršumlije. Mesto je bilo naseljeno že v prazgodovini. Vsako obdobje mu je zapustilo pomembne sledi, tudi mogočni Samostan sv. Nikole, ki je dediščina dinastije Nemnjičev. Ogledali si bomo samostansko zgradbo in se vrnili v Niš. Večerja bo tokrat v lokalni restavraciji. Nočitev. 3. dan: NIŠ–RESAVSKA JAMA–SAMOSTAN MANASIJA–SLOVENIJA zajtrk Zadnji dan bomo začeli z vožnjo v smeri Despotovca, kjer si bomo ogledali Resavsko jamo. Zaradi izjemne naravne lepote z bogato okrašenimi podzemnimi kraškimi pojavi (kapniki, žlebiči, stopničke, ponvice) Resavsko jamo (Resavska Pećina) imenujejo tudi Resavska lepotica in jo mnogi uvrščajo med najlepše na Balkanu. Notranjost jame je izredno bogata s številnimi raznovrstnimi dvoranami, kanali, galerijami, stebrišči, kapniki, draperijami (nagubane okrasne zavese) in okamnelimi slapovi. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bližnjega samostana. Samostan Manasija je srednjeveški samostan in eden najpomembnejših spomenikov srbske srednjeveške kulture, ki umetnostno pripada »moravski šoli« (zunanji ogled). Po ogledu se bomo okrepčali s kosilom, nato pa bo pred nami samo še vožnja proti Sloveniji, s predvidenim prihodom v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v lokalni restavraciji, 1x kosilo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 240 €
prvi maj
Odhodi:
21.4., 30.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 240 €
pri udeležbi 32 oseb 260 € pri udeležbi 24 oseb 380 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20