Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Čudovita toskanska mesta in Napoleonov otok Elba -3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–LUCCA–PISA večerja, nočitev Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali proti Italiji. Vožnja bo z udobnim turističnim avtobusom prijetna, brzeli bomo mimo Benetk in Bologne do ene najlepših pokrajin Toskane. Ustavili se bomo v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu bo še čas za osvežitev, nato se bomo odpravili do bližnje Pise. Očaral nas bo sloviti Trg čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in poševnim stolpom. Mogoče ga bomo izravnali s prstom na fotografiji mi. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti morju do kraja nastanitve. Klasično italijansko večerjo nam bodo postregli v hotelu. Nočitev. 2. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na Elbo. Po vožnji z ladjo se bomo izkrcali v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Vrnili se bomo v čas, ko je Napoleon že bil premagan, ne pa tudi obupan. Prav na tem otoku je skoval načrt, kako se vrniti na oblast. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Z ladjo se bomo vrnili do pristanišča Piombino. Večerja nas bo znova čakala v hotelu. Nočitev. 3. dan: SIENA–SAN GIMIGNANO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo že veselili srednjeveške Siene. Po prihodu v mestece, ki vsakogar očara, se bomo sprehodili do trga Il Campo, ki je znan po tradicionalni igri Palio. Vzeli si bomo čas za odličen kapučino in prisluhnili glasovom ter utripu trga. Znamenita katedrala nam bo ponudila vznemirljivo zunanjost, še bolj neresnično pa deluje mestece San Gimignano, ki še danes živi s svojimi stolpi in daje podobo »srednjeveškega Manhattna«. Po ogledih bo sledila obvezna pokušina najboljših sladoledov na svetu. V popoldanskih urah se bomo, glede na dogovor, poslovili od Toskane. Slovenija nas bo pričakala v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet z ladjo na Elbo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 275 €
prvi maj
Odhodi:
21.4., 29.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 275 €
pri udeležbi 32 oseb 295 € pri udeležbi 24 oseb 315 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 65 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 9 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20