Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
BAVARSKA OČARLJIVOST – Nürnberg in Regensburg - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA –NÜRNBERG večerja, nočitev Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Avstrijo bo hitro minila in že bomo v Nemčiji, v prijetnemu mestu Nürnberg. Po prihodu si bomo ogledali mestno jedro, ki se deli na Lorenzov in Sebaldov del. Na vrhu pečine stoji grad iz 11. stoletja. Kralji in cesarji so imeli tu svoj sedež dolgih 500 let. Trg pod gradom se ponaša s hišami iz časa srednjega veka. Po ogledu bo dovolj časa, da se boste lahko še individualno potepali po slikovitih ulicah. To bo tudi čas za okrepčilo z lokalnimi dobrotami, nato pa se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 2. dan: REGENSBURG–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali proti prijetnemu mestu Regensburg. Malo pred mestom si bomo na bregu reke Donave ogledali veličasten tempelj Walhalla, ki ga je na pobudo bavarskega kralja Ludvika I. postavil Leo von Klenze. Tempelj je posvečen največjim osebnostim nemške preteklosti. Po ogledu se bomo odpeljali v središče Regensburga, ki je eno najstarejših nemških mest. Po prihodu se bomo sprehodili po slovitem Kamnitem mostu, ki z dolžino 320 m velja za mojstrovino srednjeveških arhitektov in gradbenikov. Slikovito jedro je bogato s stolnico, palačami in trgi. Tudi tu si bomo vzeli dovolj časa za osvežitev in brskanje po trgovinicah. Nato pa samo še vožnja proti domu.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 199 €
razpis 2023
Odhodi:
7.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 199 €
pri udeležbi 32 oseb 219 € pri udeležbi 24 oseb 239 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20