Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bavarski gradovi- 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–CHIEMSEE–LINDERHOF večerja, nočitev Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom mirno in brezskrbno odpeljali v Avstrijo, proti Salzburgu in na Bavarsko. V dopoldanskem času bomo že ob Kimskem jezeru (Chiemsee), kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo odpeljala na otok Herreninsel. Tam nas bo čakal prvi od gradov romantičnega kralja Ludvika II. Bavarskega Herrenchiemsee, pomanjšana kopija pariškega Versaillesa. Po ogledu bo sledila vožnja po slikoviti panoramski cesti v osrčje Bavarskih Alp. Na kratko se bomo ustavili v kraju Ettal, kjer si bomo ogledali cerkev, ki se nahaja v sklopu benediktinskega samostana. Le nekaj kilometrov nas bo ločilo od gradu Linderhof, zgrajenem v stilu rokokoja, s čudovitim grajskim parkom. Vožnja skozi Oberammergau nas bo pripeljala do hotela. Večerja se bo po dnevu, polnem vtisov, zagotovo prilegla. Nočitev. 2. dan: NEUSCHWANSTEIN–WIES–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo zapeljali še do tretjega gradu, Neuschwansteina. Sprehajali se bomo po pravljičnem gradu in ga občudovali s kraljičinega mostu. Res je kot iz pravljice. Morda še vedno v katerem od številnih snežno-belih stolpičev spi Trnuljčica in čaka na svojega princa. Ker po grajskih lepotah ne smemo pozabiti na ostale, se bomo odpeljali do Wiesa, kjer bomo videli najlepšo rokokojsko cerkev na Bavarskem. Po ogledu pa z avtobusom proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, vstopnino v tri gradove, vožnjo z ladjo na otok, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 215 €
razpis 2023
Odhodi:
30.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 215 €
pri udeležbi 32 oseb 235 € pri udeležbi 24 oseb 255 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20