Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Mogočni Berlin in cesarski Potsdam - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–BERLIN nočitev V nočnih oziroma zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali skozi Avstrijo v Nemčijo proti Berlinu. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli do središča Berlina, kjer se bomo na orientacijskem ogledu znamenitosti spoznali z mestom. Najprej se bomo ustavili pri olimpijskem stadionu in podoživeli duh olimpijade leta 1936. Pot bomo nadaljevali mimo Stebra zmage do Brandenburških vrat, kjer si bomo vzeli čas za ogled Pariškega trga s pogledom po znameniti aveniji Pod lipami. Stopili bomo do sedeža nemškega parlamenta in modernega kanclerstva. Nato bo čas za individualno osvežitev. Zapeljali se bomo do hotela in se nastanili v sobah. Nočitev. 2. dan: BERLIN zajtrk, nočitev Po zajtrku si bomo ogledali Alexandrov trg, ki je nekoč predstavljal središče Vzhodnega Berlina. Na njegovem območju so Nikolajeva četrt, televizijski razgledni stolp, Marijina cerkev in Rdeči rotovž. Ogledali si bomo še protestantsko katedralo in se podali čez Grajski most do muzeja nemške zgodovine, nemške državne opere, Nove straže in Humboldtove univerze ter Bebelplatz, kjer v spomin na nacistični sežig knjig stoji t. i. Prazna knjižnica. Ob trgu se nahajata katoliška Katedrala sv. Hedvike in stara knjižnica. Čas bo za kosilo in morda ogled katerega izmed muzejev. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali do nekdanjega mejnega prehoda Checkpoint Charlie in ostankov Berlinskega zidu, ki je do leta 1989 predstavljal delitev mesta. Ustavili se bomo še ob Železniški postaji ZOO, kjer si bomo ogledali spominsko Cerkev cesarja Viljema II. Nekaj prostega časa bo za individualen sprehod, morda tudi za obisk največje blagovnice KaDeWe, ki je bila ustanovljena leta 1907. Danes je v njej eden najelitnejših delikatesnih oddelkov, ki ponuja neverjetno množico nemške in tuje hrane ter pijače. Zraven so miniaturne restavracije in zimski vrt, kjer se bomo lahko okrepčali. Morda bomo obiskali katerega izmed muzejev na muzejskem otoku ali čas izkoristili za individualen potep. Zvečer se bomo lahko z doplačilom okrepčali s tipično večerjo v pivnici. Nočitev v hotelu. 3. dan: POTSDAM–SLOVENIJA zajtrk Okrepljeni s pravim nemškim zajtrkom se bomo zjutraj odpeljali v Potsdam, ki je bil nekoč drugi sedež pruskih kraljev in nemških cesarjev, ki so si tu zgradili svoje rezidence. Najprej se bomo ustavili pri Cecilienhofu in si ogledali zunanjost rezidence, ki je leta 1945 gostila znamenito Potsdamsko konferenco, na kateri so se srečali Churchill, Truman in Stalin, da bi se dokončno dogovorili o povojni usodi Nemčije. Pot bomo nadaljevali mimo ruske kolonije Alexandrovke do dvorca Sanssouci, nekoč domovanja znamenitega pruskega kralja Friderika Velikega. Rezidenco sta zaznamovala rokoko in mogočno terasasto stopnišče, ki vodi do obsežnega parka. Čas bo za ogled in sprehod po parku. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 235 €
razpis 2023
Odhodi:
29.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 235 €
pri udeležbi 32 oseb 250 € pri udeležbi 24 oseb 265 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine na izletu pribl. 35 €, doplačilo po želji ob rezervaciji aranžmaja: večerja v pivnici 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20