Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bernina Express – mondeno središče St. Moritz, Palladijevo mesto Vicenza - 3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, plovbo z ladjico, vožnjo z vlakom Bernina express, degustacijo lokalnih dobrot, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
24.5., 5.7., 30.8., 11.10., 29.10., 15.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 385 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVEIJA–JEZERO ISEO–TIRANO večerja, nočitev Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo peljali mimo Benetk, Padove in Verone do jezera Iseo, katerega čar so trije otočki. Z ladjo se bomo zapeljali do največjega med njimi, Monte Isola. Otok bogatijo kostanjevi gozdovi in majhne vasi. Nekaj časa si bomo vzeli za sprehod in osvežitev, po želji in z doplačilom pa se lahko odločite še za plovbo z ladjico okrog otoka. Ob dogovorjeni uri se bomo vrnili do avtobusa ter se odpeljali v smeri mesteca Tirano, do kraja nastanitve. Namestitev, večerja, nočitev. 2. dan: TIRANO–PRELAZ BERNINA–ST. MORITZ–TIRANO zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo v Tirani vkrcali na vlak in se po ozkotirni železnici zapeljali pod mogočnimi alpskimi vrhovi do najvišje točke železnice Ospizio Bernina (2253 m) ter se počasi začeli spuščati proti svetovno znanemu smučarskemu središču St. Moritz. Sprehod skozi mondeno alpsko mestece nam bo dal občutek glamuroznosti, saj je to počitniški kraj najslavnejših. Po osvežitvi in prijetnem sprehodu se bomo z vlakom zapeljali nazaj do Tirane ter se po njem še malo sprehodili. Večerja, nočitev. 3. dan: SOAVE–VICENZA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili na področje Soave, med vinograde in oljčne nasade, kjer bomo na bližnji turistični kmetiji degustirali lokalne dobrote (oljčno olje, sir, salame, vino). Po okušanju kulinaričnih dobrot se bomo odpeljali do Vicenze. Čudovitemu mestu je dal prav poseben pečat renesančni umetnik Andrea Palladio. Njegova arhitektura predstavlja poseben slog klasičnega in hkrati plemenitega izraza, ki se je korak za korakom uveljavil po celi Evropi. Sledil bo ogled znamenitosti, videli bomo olimpijsko gledališče, renesančne palače, Gosposki trg, baziliko Palladiana, mestno ložo, čudovit srednjeveški zvonik ... Seveda bomo imeli čas tudi za kavico. Še preden se bomo odpravili proti domu, se bomo ustavili na bližnjem griču, svetišču Monte Berico, z neverjetnim pogledom na mesto in njegovo okolico. Nato pa proti domu, predvidoma bomo fotografije domačim lahko predstavili v večernih urah.
435 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 45 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 100 €
tel: 02/228 25 20