Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bologna in Chioggia - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–BOLOGNA večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti zahodu in od daleč pomahali Benetkam ter Padovi. Hitro bomo v Bologni, ki slovi po svoji odlični kuhinji, opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Je tudi mesto najstarejše univerze z značilnim, živahnim utripom. Ogledali si bomo trg Piazza Maggiore z Baziliko San Petronio in srednjeveško palačo Comunale ter Neptunov trg s slovitim vodnjakom, ki je bil navdih za logotip znamenite prestižne avtomobilske znamke. Radovednost in kljubovanje zakonom gravitacije bo potešil že samo pogled, za pogumne pa tudi vzpon na poševni stolp Torre degli Asinelli. Željni umetnosti pa boste zagotovo obiskali Nacionalno pinakoteko, ki hrani zbirko umetnin italijanskih mojstrov. Prilegla se bo kakšna pijača v lokalu, gospe pa bodo zagotovo navdušene nad izbiro v tamkajšnjih butikih. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: CHIOGGIA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali do mesta, ki mu upravičeno lahko rečemo male Benetke. Mesto je obstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva. Chioggia je postala pomembno mesto Beneške republike in v času največjega razcveta so v njem veliko gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. V mestu si bomo ogledali znamenitosti in si privoščili čas za osvežitev, nato pa se odpravili nazaj proti Sloveniji. Prihod domov je predviden v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 135 €
razpis 2023
Odhodi:
14.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 135 €
pri udeležbi 32 oseb 150 € pri udeležbi 24 oseb 165 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20