Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bologna s Parmo in Mantovo - 2 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
1.6., 13.7., 7.9., 19.10., 9.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 160 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA–BOLOGNA večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti zahodu in od daleč pomahali Benetkam ter Padovi. Hitro bomo v Bologni, ki slovi po svoji odlični kuhinji, opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Je tudi mesto najstarejše univerze z značilnim, živahnim utripom. Ogledali si bomo trg Piazza Maggiore z Baziliko San Petronio in srednjeveško palačo Comunale ter Neptunov trg s slovitim vodnjakom, ki je bil navdih za logotip znamenite prestižne avtomobilske znamke. Radovednost in kljubovanje zakonom gravitacije bo potešil že samo pogled, za pogumne pa tudi vzpon na poševni stolp Torre degli Asinelli. Željni umetnosti pa boste zagotovo obiskali Nacionalno pinakoteko, ki hrani zbirko umetnin italijanskih mojstrov. Prilegla se bo kakšna pijača v lokalu, gospe pa bodo zagotovo navdušene nad izbiro v tamkajšnjih butikih. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: PARMA – MANTOVA –SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali do Parme. Velja za najuspešnejše italijansko mesto, spomenik dobremu življenju z dobro hrano, elegantnimi kavarnami Ogledali si bomo znamenitosti mesta: Palazzo Pilotta, gledališče, Garibaldijev trg, mestno stolnico in krstilnico. Parma je tudi domovina sira in pršuta, zato bomo zagotovo preizkusili lokalno ponudbo. Naslednja postaja bo bližnja Mantova, kjer je ob reki Minciod ružina Gonzaga skrbela za umetnostno in kulturno bogastvo mesta. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti: Stolnica, palača Ducale, Trg Mantegna, cerkev sv. Andreja Nekaj bo še prostega časa za zadnje nakupe, nato pa se bomo odpravili proti Sloveniji s predvidenim prihodom v večernih urah.
210 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 39 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 79 €
tel: 02/228 25 20