Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bosansko brezčasno Sarajevo - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO večerja, nočitev V Sarajevo se bomo odpravili z udobnim turističnim avtobusom, ki nas bo mimo Zagreba pripeljal do Sarajeva. Da bomo lahko mesto, njegovo zgodovino in sedanjost najbolje spoznali, nas bo v dopoldanskih urah sprejel lokalni vodnik. V Sarajevu so še danes vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo s časom, ko je mesto pripadalo Turkom, v letu 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu zimske olimpijske igre. Odpeljali se bomo do »Vrelo Bosne«, kjer izvira reka Bosna in je urejen v prekrasen park, nato se bomo vrnili do promenade Iliđe. Po želji si bomo ogledali znameniti tunel na Butimiru pod letališčem, se nato odpeljali mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in ob reki Miljacki proti središču mesta. Pri Principovem mostu bomo naredili krajši postanek, nato pa si privoščili nekaj prostega časa. Nastanili se bomo v hotelu in povečerjali. Nočitev. 2. dan: SARAJEVO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku in bosanski »kafici« se bomo spet odpravili na potepanje po mestnem središču. Sprehodili se bomo po nekdanji Ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršiji bo čas za individualni postanek in pokušino bosanskih specialitet. S polnimi trebuščki se bomo zbrali na avtobusu in se odpravili proti domu. Na poti bomo naredili krajše postanke. Predviden prihod domov je v poznih večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje ogledi po programu, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 135 €
razpis 2023
Odhodi:
7.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: pri udeležbi 40 oseb 135 €
pri udeležbi 32 oseb 155 € pri udeležbi 24 oseb 175 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine pribl. 15 € Popust: 10 % do 14 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 2 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20