Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Bosansko brezčasno Sarajevo in skok v mostar -3 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, zunanje ogledi po programu, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo izleta.
Odhodi:
21.6., 9.8., 27.9., 8.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cena: aktualna cena: od 245 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 15 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO večerja, nočitev V Sarajevo se bomo odpravili z udobnim turističnim avtobusom, ki nas bo mimo Zagreba pripeljal do Sarajeva. Da bomo lahko mesto, njegovo zgodovino in sedanjost najbolje spoznali, nas bo v dopoldanskih urah sprejel lokalni vodnik. V Sarajevu so še danes vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo s časom, ko je mesto pripadalo Turkom, v letu 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu zimske olimpijske igre. Sprehodili se bomo po nekdanji Ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršiji bo čas za individualni postanek in pokušino bosanskih specialitet. Ob dogovorjeni uri vožnja do hotela, nastanitev. Večerja, nočitev. 2. dan: MOSTAR zajtrk, večerja Po zajtrku se bomo odpeljali proti najlepšemu mestu Hercegovine, mestu Mostar. Po prihodu sledi ogled enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Stari del mesta z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami, kavarnami in z zelo zanimivo arhitekturo je na moč privlačen, vendar pa je mestna slava povezana s ponovno obnovljenim kamnitim mostom. Ta je visok 22 m in v enem loku povezuje oba bregova Neretve. To delo orientalske arhitekture je leta 1566 zgradil znani turški gradbenik Hajrudin. Ob obali reke Neretve se bomo povzpeli proti stari mostarski čaršiji in si v eni izmed »čevabdžinic« privoščili kosilo ter popili pravo bosansko kavo. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Sarajevo in izkoristili prosti čas za individualno otepanje. Večerja, nočitev v hotelu. 3. dan: SARAJEVO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku in bosanski »kafici« se bomo odpeljali do »Vrelo Bosne«, kjer izvira reka Bosna, park pa je urejen v prekrasno sprehajališče. Vrnili se bomo do promenade Iliđe in si po želji ogledali znameniti tunel na Butimiru pod letališčem. Verjetno se bomo pred odhodom še enkrat ustavili v središču mesta, nato pa se bomo odpravili proti domu. Na poti bomo naredili krajše postanke, prihod domov pa je predviden v poznih večernih urah.
295 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 70 €
tel: 02/228 25 20