Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Cesarsko mesto Dunaj - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA - DUNAJ Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v Avstrijo. Potovanje do prestolnice mesto Dunaj. Sledi panoramski ogled znamenitosti: opera, palača Hofburg, muzejske zgradbe, stari rotovž, univerza Ko izstopimo iz avtobusa pa se že sprehajamo po mestnih ulicah. Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin. Sprehajali se bomo mimo elegantnih izložbenih oken in vsekakor občudovali izjemno katedralo Sv. Štefana. Za kratek čas lahko skočimo v bližnjo trgovinico Manner in se posladkamo z okusnimi piškoti. Mesto, ki je bogato po svoji glasbi, umetnosti izjemni arhitekturi ponuja ogromno priložnosti. Da ga ujamemo z različnih zornih kotov, se lahko popeljemo s tradicionalnim vrtečim se kolesom. Tako si bomo v tem dnevu dali priložnost spoznati različne kotičke. Že skoraj v večernih urah se odpeljemo do predvidene nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 2 . dan: DUNAJ Po zajtrku boste ta dan preživeli kar nekaj uric ob mogočni palači Schönbrunn. Rezidenca velike monarhične družine, ki je v različnih obdobjih rasla in nudila zatočišče številnim vladarjem. Sprehodili se bomo po prostranem parku in si z doplačilom ogledali cesarske sobane. Priložnost, da si ogledate najstarejšega živalskega vrta, ki ga je ustanovi Franc Štefan Lotrinški. Seveda bo dovolj čas, da se v grajski kavarni posladkate z originalnim jabolčnim zavitkom. Pa tudi zanimiv Tehnični muzej ni daleč stran od palače. V popoldanskih urah pa se boste že lahko sprehajali po vrtovih dvorca Belvedere. Ta čudovita palača je sestavljena iz dveh palač zgrajenih za princa Eugena. Palača je tudi dom številnih avstrijskih najpomembnejših likovnih zbirk. Tako boste popoldan lahko preživeli med umetninami ali se samo sprehajali po vrtovih. Dan pa boste po svojih željah lahko dopolnili. Morda pa si za zvečer privoščite kakšen koncert ali zanimivo predstavo. Nočitev v hotelu. 3. dan: DUNAJ – SLOVENIJA Po zajtrku še bo dovolj časa za potep po živahnem mestu. Vsekakor bo priložnost za ogled katerega od zanimivih muzej. Lahko pa se boste odpeljali do Obdonavskega parka in se povzpeli na razgledni stolp. Uživali v razgledu in si morda privoščili osvežitev. Še preden zapustimo Dunaj pa si lahko privoščimo originalni »dunajski zrezek«. V popoldanskih urah bomo že hiteli proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, panoramski ogled mestnih znamenitosti, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 184 €
razpis 2023
Odhodi:
7.4., 19.5., 13.8.
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor
Cena: pri udeležbi 40 oseb 184 €
pri udeležbi 32 oseb 199 € pri udeležbi 24 oseb 214 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine pribl. 20 - 50 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20