Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Cinque Terre in Firence - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–CINQUE TERRE večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili svoje domove in se z udobnim turističnim avtobusom zapeljali po Sloveniji do Fernetičev. Italija nas bo pozdravila v jutru, od daleč bomo pomahali Bologni, griči in doline bodo naša scenografija vse do Ligurske obale, do La Spezie. Z vlakom se bomo podali na izlet v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi,vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Da bomo lahko začutili utrip življenja, se bomo ustavili v dveh vasicah. Čas bo za individualno kosilo, saj se področje ponaša z odlično kulinarično ponudbo. Domačini prisegajo na pesto, olivno olje in inčune. V popoldanskih urah se bomo vrnili do avtobusa in se odpeljali do kraja nastanitve. Uživali bomo v okusih italijanske večerje in sladko zaspali. Nočitev. 2. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo zapeljali do Firenc, rojstnega kraja renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ob bankirskih poslih so se zelo dobro spoznali tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji ter nadaljevali pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, izlet z vlakom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 179 €
razpis 2023
Odhodi:
21.10.
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 179 €
pri udeležbi 32 oseb 193 € pri udeležbi 24 oseb 210 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €; morebitne vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20