Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Cvetlični otok Mainau in bavarsko morje Chiemsee - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–CHIEMSEE nočitev Od doma se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali v smeri Avstrije, Nemčije proti jezeru Chiemsee. V dopoldanskih urah predviden prihod do jezera. Popeljali se bomo z ladjico po jezeru in si ogledali dva glavna otoka »Herreninsel in Fraueninsel«. Tako bomo lahko na prvem občudovali čudovito palačo bavarskega kralja Ludvika II in na drugem benediktinski samostan.Čas za osvežitev. vožnja se nadaljuje v smeri Bodenskega jezera, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 2. dan: OTOK MAINAU–RENSKI SLAPOVI zajtrk, nočitev Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo do pristanišča ob Bodenskem jezeru, odkoder se bomo s trajektom pripeljali do Konstanze in otoka Mainau. Čudovit cvetlični otok, ki se nahaja na Bodenskem jezeru, očara vsakogar. Imeli bomo čas za sprehod med cvetličnimi gredami, občudovali bomo čudovite cvetlične skulpture ... Dovolj časa bo za osvežitev v eni izmed restavracij. Potepanje bomo nadaljevali v Švico do Schaffhausna, kjer so na največji zahodnoevropski reki nastali čudoviti slapovi, imenovani Renski slapovi. Ob prelepem pogledu na to naravno lepoto si bomo, ob bučanju vode, vzeli nekaj prostega časa. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve, kjer se bomo odpravili v hotel. Nočitev. 3. dan: INNSBRUCK–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo čudovita alpska pokrajina spremljala do Tirolske prestolnice Innsbruck, ki leži ob zeleni reki Inn. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: slavolok Triumphpforte, ki ga je dala postaviti cesarica Marija Terezija leta 1765 ob poroki svojega sina Ludvika s Španko Marijo Ludoviko, cerkev Servitenkirche s samostanom ter staro deželno hišo, zgrajeno v letih 1724–1730, ki je najbolj razkošna baročna zgradba v mestu. Steber sv. Ane, kjer je bila nekoč tržnica, nas bo usmeril do začetka starega mesta, ki se ponaša s številnimi lepimi baročnimi in renesančnimi meščanskimi hišami. Ponos mesta je tudi 56 m visok mestni stolp, simbol mesta pa predstavlja t. i. Zlata strešica, ki so jo v poznogotskem stilu zgradili v letih 1494–1496. Ustavili se bomo še pri gostilni Zlati orel, pri najstarejši hiši Ottoburg in pri stolnici sv. Jakoba. Dvorec Hofburg nam bo predstavil vso slavo, bogastvo in blišč Tirolske pod vladavino Habsburžanov, dvorna cerkev, ki jo krasi grobnica cesarja Maksimiljana I. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, plovba z ladjo po jezeru Chiemsee, vstopnina v grad Herreninsel, vožnjo s trajektom, vstopnino za otok Mainau, vstopnino za Renske slapove, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 269 €
razpis 2023
Odhodi:
31.3., 19.5., 14.7., 12.8.
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor
Cena: pri udeležbi 40 oseb 269 €
pri udeležbi 32 oseb 284 € pri udeležbi 24 oseb 299 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20