Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
DOLOMITI – Merano in Bolzano - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–UDINE–BRIXEN–MERANO večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo udobno namestili na avtobusu in se odpravili proti Italiji. Pot nas bo peljala mimo mesta Udine in na panoramsko cesto, kjer bomo občudovali vrhove italijanskih Dolomitov. Za kratek čas se bomo ustavili v enem izmed turističnih krajev in izkoristili čas za osvežitev. Nadaljevali bomo do Brixna in si ogledali mestno jedro, škofijsko palačo, stolnico ... Naš naslednji cilj bo znan zdraviliški center Merano, po njem se bomo sprehodili, nato pa si po želji in z doplačilom ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Nato se bomo odpeljali proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer je pribl. 17.000 hektarjev sadovnjakov. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 2. dan: BOLZANO/GORSKO DOŽIVETJE–TRENTO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bomo obiskali središče Bolzana. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj bo časa še za individualen potep, osvežitev Glede na dogovor bo čas za ogled arheološkega muzeja, kjer domuje mumija Otzi. Nadaljevali bomo v Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano Po ogledu bo še čas za osvežitev, v popoldanskih urah pa se bo vožnja nadaljevala proti domu, s predvidenim prihodom v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 159 €
razpis 2023
Odhodi:
1.7., 22.7., 12.8., 9.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 159 €
pri udeležbi 32 oseb 179 € pri udeležbi 24 oseb 199 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20