Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Firence – renesančno mesto - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE nočitev V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili naše domove in se z udobnim turističnim avtobusom zapeljali po Sloveniji do Fernetičev. Italija nas bo pozdravila v jutru, od daleč bomo pomahali Bologni in se zapeljali do Firenc, rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki so se zraven bankirskih poslov zelo dobro spoznali tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji, nadaljevali do Cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V zgodnjih večernih urah še vožnja do hotela . Nastanitev, nočitev. 2. dan: FIRENCE zajtrk, nočitev Po zajtrku boste dan izkoristili za prijetno pohajkovanje. Se povzpeli na grič Piazalle Michelangelo, ter ob srkanju kave uživali v razgledu nad opečnatimi zgradbami, nad reko Arno. Umetnost vam bo odpirala vrata številnih muzejev in ob bogatih zbirkah boste kar pozabili na čas. Da se umaknete živahnemu uličnemu vrvežu, se boste morda odločili za sprehod skozi vrt Boboli in na eni izmed klopc malo počivali. Popoldanske ure pa lahko izkoristite, da uživate v okusih italjanske hrane. Zvečer pa vsekakor lahko uživali ob rečnem boku in v razgledu na sončni zahod. Nočitev v hotelu. 3. dan: FIRENCE - SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku skoraj obvezen skok na mestno tržnico, jer boste presenečeni nad vsesplošno ponudbo. Seveda bo še dovolj časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 255 €
razpis 2023
Odhodi:
30.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 255 €
pri udeležbi 32 oseb 275 € pri udeležbi 24 oseb 295 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20