Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Grossglockner in slapovi Krimml - 2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–GROSSGLOCKNER večerja, nočitev Na pot proti avstrijskim vršacem se bomo podali v jutranjih urah. Ob reki Möll se bomo počasi začeli vzpenjati proti najvišji avstrijski gori. Ustavili se bomo v kraju Heiligenblut in si ogledali cerkev, nato nadaljevali pot v nacionalni park Hohetauern in po alpski cesti osvajali Grossglockner. Zapeljali se bomo do ploščadi cesarja Franca Jožefa, od koder bomo občudovali vrh (3797 m) in tudi ledenik Pasterze. Na najvišji točki te gorske ceste Edelweiss Spitze nas bo mogoče tudi v poletnih mesecih pričakal sneg. Spustili se bomo na drugo stran, v pokrajino Salzburg. Po dolini reke Salzach bomo prispeli do 1800 m dolge soteske Liechtensteinklamm, ki se s številnimi slapovi uvršča med najlepše avstrijske skalne soteske. Sprehod po soteski bo zagotovo svojevrstno doživetje, za kar nam ne bo žal doplačila. V kraju nastanitve se bomo namestili v hotel in okusili avstrijsko večerjo. Nočitev. 2. dan: KRIMMLSKI SLAPOVI–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bo vožnja vila po prijetni dolini do mogočnih slapov Krimml, ki so najbolj slikoviti v Alpah. Značilno je, da se voda vanje steka iz 12 ledenikov, slapovi pa padajo v dolino v višini 395 m. Sprehod med brzicami, slapovi bo priložnost za fantastične fotografije in dan, preživet v objemu narave. V popoldanskih urah bo pred nami samo še vožnja v smeri proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev. Predviden je prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, plačilo za gorsko cesto, vstopnino za ogled slapov Krimml, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 165 €
razpis 2023
Odhodi:
8.7., 5.8., 2.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 165 €
pri udeležbi 32 oseb 180 € pri udeležbi 24 oseb 195 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 30 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20