Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
HALLSTATT in najstarejši rudnik soli na svetu -1 dan
Program potovanja: HALLSTATT –BAD ISCHL Odhod predvidoma iz kraja po želji skupine. Vožnja z udobnim avtobusom v smeri Avstrije. Potovanje se nadaljuje v področje Salzkammergut do Hallstatta. Idilično mestece na skrajnem severozahodu Avstrije in je skupaj z jezerom, ob katerem leži, uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. Poleg čudovitih pogledov na zaliv in gore, ki ga obdajajo, se v njegovi neposredni bližini nahaja tudi najstarejši rudnik soli na svetu. Sledi obisk le tega. Za vse vas bo to posebno doživetje . Ogled rudnika je voden in organiziran in traja 70 minut. V tem času nam v njem na izredno zanimiv in interaktiven način predstavijo zgodovino pridobivanja soli in dogajanja v njem. Vse skupaj je začinjeno s posebnimi doživetji, kot so vožnja po lesenem toboganu in “light showi”. Po ogledu in osvežitvi se vožnja nadaljuje do Bad Ischla, ki je zanimivo zdraviliško mestece. Sprehod mimo glavnih znamenitosti. Čas za osvežitev. V popoldanskih urah se vračamo s predvidenim prihodom v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vstopnino v rudnik soli, vodenje in organizacijo izleta.
cena 89 €
razpis 2023
Odhodi:
11.6., 15.7., 23.9., 31.10.
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 40 Doplačila po želji: vstopnine približno 4–11 € (glede na posamezni muzej) MARIBOR, Mlinska ulica, AP, zunaj, ob 7.45 CELJE, parkirišče Dvorane Zlatorog, ob 7.00 LJUBLJANA, parkirišče Dolgi most – Vič, ob 6.00
tel: 02/228 25 20