Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
JEZERA ITALIJE IN SLAVNI BOROMEJSKI OTOKI - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–COMO–MAGGIORE večerja, nočitev V jutranjih urah se bomo odpravili iz Slovenije, mimo Fernetičev ter po avtocesti v smeri Bergama enega glavnih središč pokrajine Lombardije do jezera Como. S številnimi zalivčki in prijaznimi vasicami velja jezero Como za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer. Ustavili se bomo v mestecu, ki je bilo od nekdaj poznano kot mesto svile. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Glede na pomembnost svile za mesto si bomo ogledali tudi Muzej svile. Po osvežitvi se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: JEZERO MAGGIORE–BOROMEJSKI OTOKI zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo ob drugem največjem italijanskem jezeru, ki prav gotovo sodi med najlepša evropska jezera. Da bomo to lepoto resnično občutili, se bomo odpravili na romantično križarjenje do Boromejskih otokov, ki nas bodo s svojimi vilami in zelenimi vrtovi prav gotovo prevzeli. Z ladjico se bomo zapeljali do otoka Bella najbolj slavnega otoka, na katerem bomo lahko z doplačilom obiskali tudi notranjost vile in parkov. Nato še vožnja z ladjico na Ribiški otok, ki je bil prvi naseljen otok. V popoldanskih urah se bo naša pot počasi vila v smeri Lago di Garda. Sledil bo še postanek v kraju Bergamo in sprehod po starem mestnem jedru, ki ga je nekoč opisal Stendhal kot “najlepši kraj na zemlji ...“ Po ogledu bomo nadaljevali pot do Gardskega jezera. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 3. dan: GARDA–VERONA–SLOVENIJA zajtrk Dan bomo začeli s potepom ob Gardskem jezeru. Jezersko pokrajino ob vznožju hribov odlikuje zmerno podnebje, ki ugodno vpliva na rastje. Hribčki so poraščeni z vinsko trto, povsod rastejo limonovci, pokrajina pa je znana tudi po proizvodnji zelo cenjenega olivnega olja. Ustavili se bomo na polotočku Sirmione in se sprehodili po romantičnem starodavnem mestecu. Med ostalim si boste lahko ogledali trdnjavo, ki je bila nekoč utrdba družine Scaligeri iz Verone. Sledila bo vožnja do Verone, kjer se bomo sprehodili po središču mesta in si ogledali znamenitosti. Po ogledu bo sledila samo še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet z ladjo na Boromejske otoke, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 255 €
razpis 2023
Odhodi:
28.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 255 €
pri udeležbi 32 oseb 275 € pri udeležbi 24 oseb 295 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine pribl. 30 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20