Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Italijanska kavica, okusne slaščice, srednjeveški trgi in čar mest - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA – URBINO - GUBBIO večerja, nočitev Odhod v nočnih/zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom proti Italiji. Potovanje se nadaljuje mimo Benetk do Urbina, kjer sta se rodila Rafael in Bramante. Po prihodu sledi ogled znamenitosti: dvor Palazzo Ducale je danes Galleria Nazionale delle Marche. Po ogledu si vzamemo čas za dober kapučino na enem izmed kavarniških vrtov. Vožnja v Gubbio očarljiv umbrijski biser, ki se še danes ponaša s hišami iz oranžnih opek. Čas za osvežitev in prijeten sprehod. V popoldanskih urah pa že v smeri Assisija, do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: ASSISI – SPOLETO zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo do mesta Assisi, ki je srednjeveško mesto, kjer je pokopan svetnik sv. Frančišek. Sprehod po mestnem jedru in ogled bazilike sv. Frančiška, osrednji mestni trg sledi prosti čas za odkrivanje ozkih uličic, za okušanje lokalnih dobrot. V popoldanskih urah nadaljujemo do Spoleta, najlepšega umbrijskega mesta. Ogled cerkve sv. Eufemije, stolnice in mogočnega mostu. Sledi degustacija vina in oljčnega olja. Vožnja do hotela, večerja, nočitev. 3. dan: PERUGIA zajtrk Po zajtrku se zapeljemo do središča Perugie, ki ohranja svoje srednjeveško srce. Sledi obisk zanimivega muzeja trgovine Perugina, kjer diši po sladkih dobrotah. Po obisku Perugine smo že na ulicah Perugie. Mesto stoji na griču, od koder je lep razgled nad dolino Tibere. Ogled znamenitosti: stolnica, vodomet Maggiore, komunalna palača … V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji. Predviden prihod v poznih večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, degustacija vina in oljčnega olja, zunanji ogledi po programu,vodenje in organizacijo izleta.
cena od 259 €
razpis 2023
Odhodi:
5.5., 8.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 259 €
pri udeležbi 32 oseb 274 € pri udeležbi 24 oseb 289 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 20 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20