Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
krakov - 3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA - AUSCHWITZ – KRAKOV večerja, nočitev Odhod v nočnih/zgodnjih jutranjih urah iz kraja po želji skupine. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez Avstrijo, Češko, proti Poljski. V opoldanskih urah prispemo v Auswitz, ki je najbolj žalosten spomenik druge svetovne vojne. Z doplačilom ogled taboriščnega kompleksa. Nato nadaljujemo vožnjo v Krakov. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja. Nočitev. 2. dan: KRAKOV zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku vožnja do središča Krakova. Ob prihodu se odpravimo na grič Wawel, kjer si bomo ogledali: katedralo, kraljevo palačo in zmaja ter spoznali zgodovino poljskega naroda. Sledi sprehod po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti, Rynek trg, Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar največji v srednji Evropi, z zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem Hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost. Ob sprehodu po trgu boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Nekaj prostega časa. Vožnja do hotela, večerja. Nočitev. 3. dan: WIELICZKA – WADOVICE – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku kratka vožnja do bližnjega rudnika soli Wieliczka/nebesa iz soli. Kot pravi rudarji se bomo spustili pod zemljo in si ogledali zanimiv rudnik. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Wadovic (rojstni kraj Janeza Pavla II). Krajši postanek za oddih in že nas bo pot vodila čez Češko, Avstrijo, proti Sloveniji. Predviden prihod v kasnejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vstopnini muzej Auschwitz in Wieliczka, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 279 €
razpis 2023
Odhodi:
13.10., 3.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 279 €
pri udeležbi 32 oseb 296 € pri udeležbi 24 oseb 309 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 40 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina (4€ - 6€) Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20