Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Doživetje na ledeniku Dachstein in dolina padajočih voda z jezom Maltatal -2 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, vožnja z gondolo, gorska cesta Maltatal, vodenje in organizacijo potovanja.
Odhodi:
29.6., 20.7., 17.8., 7.9.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: aktualna cena: od 215 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €, vstopnine po želji Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1.dan: SLOVENIJA – LEDENIK DACHSTEIN – DACHSTEIN SKY WALK zajtrk, večerja V jutranjih urah se prične potovanje v Avstrijo proti Schladmingu, ki leži v dolini Dachstein. Čaka nas alpsko doživetje pod najvišjo goro Štajerske Visoki Dachstein z višino 2995 m. Po krajši osvežitvi se že peljemo s panoramsko gondolo na višino pribl. 2700 m., na najbolj vzhoden ledenik v Alpah. Področje ledenika je tudi pod zaščito UNESCA. Ima tudi naziv najboljše avstrijske poletne gorske železnice. Na vrhu nas čaka kar nekaj zanimivih in nenavadnih atrakcij. Z doplačilom se sprehodimo čez »sky walk'', ki je speljan v krogu, in tako občudujemo zanimive previse, pogled na dolino pod vrhovi. Nekaj adrenalinskega doživetja doživimo s sprehodom čez najdaljši viseči most v Avstriji, naredimo »selfi« na stopnicah, ki vodijo v neskončnost. Lahko še obiščemo ledeno palačo, kjer občudujemo ledene skulpture in naredimo fotografijo na prestolu, narejenem iz ledu. Čas za osvežitev in uživanje v razgledu. Ob dogovorjeni uri se z gondolo vrnemo v dolino. Vožnja se nadaljuje do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev. 2.dan: DOLINA MALTATAL – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se zapeljemo po gorski panoramski cesti do znanega jeza Maltatal. Cesta je izjemni gradbeni dosežek, pelje čez 9 mostov in skozi 7 tunelov. Med vožnjo bomo lahko občudovali naravo, prepolno visokih slapov. Na koncu ceste, na višini 1900 m, se bomo zazrli v velikanski jez Kölnbrein, največji v Avstriji. Tudi sam jez je velika arhitektonska zanimivost. Sledil bo prosti čas za sprehod ob jezeru, kjer v kristalno čisti vodi odsevajo vrhovi Visokih Tur. Po osvežitvi se vračamo proti Sloveniji, da do večera prispemo domov.
260 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 30 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 80 €
tel: 02/228 25 20