Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Makedonija, Albanija, Črna gora - 6 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–SRBIJA/NIŠ nočitev Odhod avtobusa v jutranjih urah proti Hrvaški in Srbiji. Potovanje se bo vilo mimo Zagreba, Beograda vse do Niša. Na poti bomo naredili krajše postanke za osvežitev in pot ne bo predolga. V popoldanskih urah bomo prispeli v Niš, staro antično mesto, kjer se je rodil Konstantin Veliki. Mesto bomo spoznali na panoramskem ogledu in se sprehodili od mestne trdnjave do glavne ulice, ki je polna trgovinic in kavarnic. Zapeljali se bomo do hotela, se nastanili v sobe. Nočitev. 2. dan: SKOPJE nočitev Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo do Skopja, prestolnice Makedonije. Po prihodu Ogledali si bomo kulturnozgodovinske spomenike, ki še vedno ohranjajo staro dušo tega lepega mesta: most, pri katerem še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb o tem, kdo je vanj vzidal prvi kamen (nekateri ga imenujejo Dušanov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjavo Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goceta Delčeva, staro turško čaršijo, trgovine in lokale, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino ... Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakup spominkov. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 3. dan: MAVROVO–OHRID zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Narodnemu parku Mavrovo in nato proti kanjonu reke Radike vse do znamenitega samostana sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Ohridskega jezera in si nato ogledali bližnji Ohrid, ki je edinstvena duhovna in kulturna zakladnica. V srednjem veku je bil Ohrid prestolnica carja Samuela, sedež nadškofije in središče slovanske pismenosti. Tu je v 9. stoletju Klimet Ohridski, učenec Cirila in Metoda, sestavil cirilico. Nato si bomo ogledali najpomembnejše spomenike: trdnjavo carja Samuela, sv. Pantelejmon, baziliko sv. Sofije, gledališče, muzej mesta Ohrid ... Še nekaj prostega časa, vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 4. dan: TIRANA–DRAČ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku vožnja do mejnega prehoda z Albanijo in nadaljevanje proti Tirani, glavnemu mestu Albanije. Po prehodu informativni ogled znamenitosti. Nekaj prostega časa. Po krajšem postanku pa že do Drača, enega najstarejših mest Albanije. Še potep po mestnem jedru in možnost ogleda arheološkega muzeja. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 5. dan: DRAČ–ČRNA GORA/CETINJE zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do sosednje države, Črne gore. Ustavili se bomo v mestu Cetinje, ki je bilo nekoč prestolnica. Sprehod ter ogled znamenitosti in že se bomo podali do obale. Nastanitev v turističnem kraju, večerja, nočitev. 6. dan: BUDVA–SLOVENIJA zajtrk Po zgodnjem zajtrku se bomo ustavili še v Budvi, turističnem mestecu črnogorskega primorja. Sprehod po starem jedru in čas za kavico. Slovo ter vožnja proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, 3 x polpenzione, zunanje oglede po programu, vstopnine po programu (sv. Jovan Biogorski, cerkvi sv. Spasa in sv. Sofije), lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 435 €
razpis 2023
Odhodi:
27.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 435 €
pri udeležbi 32 oseb 455 € pri udeležbi 24 oseb 475 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 150 €, morebitne dodatne vstopnine Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 15 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20