Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Neapeljski zaliv s sirenami in svojimi čari - 5 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–TIVOLI večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo podali na pot proti Italiji. Benetke in Firence bodo hitro za nami, mi pa se bomo radovedni ustavili v mestecu Tivoli. Prikupno mesto že samo po sebi ponuja veliko lepega, ponaša pa se tudi z edinstveno vilo d'Este, katere čar so čudoviti vrtovi. Po ogledu si bomo nekaj časa vzeli za osvežitev, nato pa nadaljevali pot do kraja namestitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: CASERTA–POMPEJI–NEAPELJSKI ZALIV zajtrk, večerja, nočitev Že v jutranjih urah bomo potovanje nadaljevali proti jugu. Ustavili se bomo v Caserti, kjer si bomo ogledali Kraljevo palačo (z doplačilom vstopnine). Sprehodili se bomo po prostranem parku, ki se razteza na 100 ha površine. Pot nas bo vodila mimo vodometov in ribnikov, posvečenih bogovom. Nadaljevali bomo do Pompejev, izginulega antičnega mesta, ki je danes arheološki park preminulega časa. Sprehod skozi park nam bo predstavil življenje v antičnem mestu in organiziranost rimskega mesta. Do večera bomo prispeli v kraj nastanitve. Večerja, nočitev. 3. dan: AMALFIJSKA OBALA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na čudovito Amalfijsko obalo. Mestece Sorento, danes mondeno središče, nam bo ponudilo prvo dopoldansko osvežitev, nato pa bomo nadaljevali po poti z izjemnimi razgledi vse do čudovitega mesteca Positano, ki navdušuje s svojimi pisanimi hiškami. Naš naslednji postanek bo v ljubkem mestecu Amalfi, ki se dviga od obale v obliki teras in je svetovno znan kopališki kraj. Čas bo za osvežitev in sprehod med trgovinicami. Z ladjico in avtobusom se bomo vrnili do hotela in strnili vtise čudovitega dneva. Večerja, nočitev. 4. dan: NEAPELJ zajtrk, večerja, nočitev Zjutraj bomo komaj čakali, da se podamo v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti. Vzeli si bomo čas za ogled podzemnega sveta, katakomb San Gennaro, morda si boste ogledali še bogat arheološki muzej, vsekakor pa bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia. Ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo, nadaljevali čez Trg plebiscita in končali po zanimivi ulični pasaži med številnimi trgovinicami. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku pa se priležejo tudi koktajli. V popoldanskih urah se bomo od Neaplja poslovili in se odpeljali do kraja nastanitve. Večerja, nočitev. 5. dan: TODI–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili do slikovitega, na hribu ležečega mesta Todi. Je mesto z bogato zgodovino in ohranjenim srednjeveškim jedrom. Sprehod z ogledom in čas za osvežitev nam bosta še zadnjič predstavila italijanski način življenja. Potovanje bomo zaključevali po italijanskih pokrajinah v smeri Slovenije, kamor je predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 4 x polpenzion, izlet po Amalfijski obali, ogled Pompejev z vključeno vstopnino in lokalnim vodenjem, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 465 €
razpis 2023
Odhodi:
27.10.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 465 €
pri udeležbi 32 oseb 490 € pri udeležbi 24 oseb 515 €
nazaj
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 140 €, vstopnine, ki niso vključene po programu Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 16 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20