Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Paradiž ob Gardskem jezeru in doživetje med vinogradi -2 dni
Program potovanja:
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1x polpenzion, zunanji ogledi po programu, ogled jame in botaničnega parka Varone, topla malica – krožnik testenin bigoli, ogled in degustacija vina v kleti v Soave, vodenje in organizacija potovanja.
Odhodi:
6.7., 7.9., 19.10., 23.11.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: aktualna cena: od 220 € (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)
Najmanjše št. potnikov: 20 Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
nazaj
rAZPIS 2024
1. dan: SLOVENIJA - PARCO GROTTA CASCATTA VARONE - SIRMIONE večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po želji skupine. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Italije in naprej proti Benetkam, Veroni do Gardskega jezera. Priljubljeno jezersko področje se ponaša z blago klimo in ugodnim rastjem. V dopoldanskih urah bomo prispeli do zanimivega naravnega bisera, Parco Grotta Cascata Varone. Imeli se bomo priložnost sprehoditi skozi jamo z zanimivi brzicami in uživati v botaničnem vrtu. Dovolj bo časa za individualno osvežitev. Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali z vožnjo v bližino Gardskega jezera in vožnjo do polotoka Sirmione in že se bomo sprehodili po romantičnem starodavnem mestecu, ki je že od nekdaj vabil množice ljudi zaradi svoje blagodejne klime. Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali še samo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: SOAVE, BORGO DEI BORGHI - VICENZA - SLOVENIJA zajtrk Zajtrk v hotelu in odhod v Soave, prikupno vasico v Italiji. Legenda pravi, da je Dante Alighieri, gost na banketu na gradu Scaligero, mestu dal ime Soave zaradi njegovega okusnega vina. Vasica je pravi srednjeveški dragulj ob vznožju gorovja Lessini in zaščiten z obzidjem srednjeveškega gradu Scaligero. Zaradi vinogradništva, pokrajine in močne usmeritve k vinskemu turizmu je Soave idilično območje. Klet Doc Soave je med najstarejšimi v Italiji, priznan s kraljevim odlokom leta 1931 in obsega približno 7.000 hektarjev vinogradov. Sprehodili se bomo po vasici in se povzpeli do gradu. V tipični gostilni - trattorii se bomo okrepčali z odličnimi testeninami bigoli. To so dolge domače testenine, značilne za okolico Verone. Popoldne bomo obiskali eno od vinskih kleti, kjer bomo degustirali izbran vina s tega področja. Po degustaciji se bomo vrnili proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev. Prihod domov v večernih urah.
245 €
Obvezna doplačila: doplačilo za manjšo skupino 30 do 39 oseb: 35 € doplačilo za manjšo skupino 20 do 29 oseb: 75 €
tel: 02/228 25 20